Järjetöntä! Pohjanmaan pelastuslaitos laukoo suorat sanat vaarallisen pääsiäisperinteen vaalijoille – ”Vei resursseja juuri sieltä, missä niitä tarvittiin”

Palomiehet olivat sammuttamassa ilmiliekein palavaa rakennusta, mutta yölliset hätäpuhelut katkaisivat työn. Taustalla oli äärettömän typerä pääsiäisperinne.

Pohjanmaan pelastuslaitos tiedottaa vaarallisesta pääsiäisperinteestä, joka ruuhkautti pelastuslaitoksen sunnuntain vastaisena yönä, kesken rakennuspalon sammutuksen Maalahdessa.

– Pelastuslaitos sai useita hälytyksiä palavista rengaskasoista Korsnäsissä ja Maalahdessa. Tämä kyseenalainen pääsiäisperinne vei resursseja juuri sieltä, missä niitä eniten tarvittiin, eli rakennuspalolta, kerrotaan pelastuslaitoksen verkkosivuilla.

Pelastuslaitos kehottaa muuttamaan pääsiäisperinteitä sekä ihmis- että ympäristöystävällisempään suuntaan, sillä palavista renkaista syntyvä savu on vaarallista.

– Muistutamme myös, että nämä niin sanotut turhat keikat vievät sekä pelastuslaitoksen että poliisin resursseja, jolloin avunsaanti toiseen paikkaan voi viivästyä radikaalisti. Tämä voi pahimmillaan johtaa henkilövahinkoihin. Ilkivaltaiset poltot ilmoitetaan myös poliisille.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi