Kuollut nainen nostettiin järvestä lähellä Jyväskylän keskustaa, puukotuksesta hengenvaarallisia vammoja Lahdessa – poliisitehtäviä kertynyt runsaasti

HELSINKI

Jyväskylän Jyväsjärvestä on löydetty kuollut nainen, kertoo poliisi. Vainaja nostettiin vedestä lähellä Jyväskylän keskustaa Lutakon vierasvenesatamassa.

Poliisin mukaan vainaja on täysi-ikäinen nainen.

Rikoskomisario Ari Rutasen mukaan nainen ei todennäköisesti ole ollut vedessä pitkiä aikoja, sillä löytöpaikan edustalla kulkee ihmisiä. Naista ei myöskään ollut ilmoitettu kadonneeksi.

Poliisin jatkaa kuoleman selvittämistä kuolemansyyn tutkintana. Tässä vaiheessa naisen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Ilmoituksen vedessä olleesta vainajasta teki hätäkeskukseen vierasvenesatamassa ollut ihminen.

Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla kadoksissa ollut mies löydettiin juhannuspäivänä kuolleena, poliisi kertoo. Vuonna 1954 syntynyt mies löydettiin kuolleena jonkin matkan päästä kotoaan.

Poliisi ei epäile kuolemaan liittyvän rikosta. Tapauksen tutkinta jatkuu kuolemansyyntutkintana.

Viimeiset havainnot miehestä olivat eiliseltä. Hän poistui kotoaan iltapäivällä neljän ja viiden välillä.

Kuolonkolari Reisjärvellä

Juhannusaattona vesillä sattui kaksi kuolemantapausta ja yksi liikenteessä. Pöytyällä Varsinais-Suomessa 67-vuotias mies hukkui lampeen, poliisi kertoi. Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen.

Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla puolestaan tapahtui kuolonkolari puolenyön jälkeen. Vuonna 1995 syntynyt mies suistui tieltä Sievintiellä ja kuoli tapahtumapaikalle.

Poliisi epäilee, että alkoholilla oli osuutta onnettomuudessa, mutta tapauksen selvittäminen on kesken.

Lisäksi Lahdessa mies sai hengenvaarallisia vammoja juhannusaattona tapahtuneessa puukotuksessa. Poliisin mukaan puukotus tapahtui Metsäpellon kaupunginosassa perjantaina hieman puolenpäivän jälkeen. Rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan sekä uhri että epäilty tekijä ovat päijäthämäläisiä, 1960-luvun alussa syntyneitä miehiä.

Kiiskinen kertoo, että puukotus tapahtui yksityisellä piha-alueella, jossa oli tapahtumahetkellä myös muita ihmisiä.

Puukotuksen uhri kuljetettiin sairaalaan. Puukotuksesta epäilty mies otettiin kiinni tekopaikalta.

Poliisi tutkii tapahtumaa tapon yrityksenä.

–  Epäiltyä esitetään maanantaina vangittavaksi käräjäoikeudelle. Asiasta tiedotetaan lisää, kun käräjäoikeus on tehnyt ratkaisun, Kiiskinen sanoo.

Farmariauto penkkaan Maskussa - viisi loukkaantui

Viisi ihmistä on loukkaantunut Maskussa Varsinais-Suomessa henkilöauton ajauduttua tienpenkkaan valtatiellä 8, kertoo pelastuslaitos. Ensitietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Autossa oli viisi nuorta aikuista miestä.

Päivystävän palomestarin mukaan farmarimallisen auton takarengas oli ilmeisesti räjähtänyt, minkä vuoksi auto lähti käsistä, ajautui penkkaan ja vaurioitui pahoin.

Onnettomuus sattui Maskun liittymästä noin kilometri etelään eli Turkuun päin. Hälytys tuli lauantaina puoli kuuden jälkeen illalla. Yksi kaista suljettiin liikenteeltä, mutta päivystävä palomestari arvioi kello puoli seitsemän aikaan, että se saadaan avattua puolen tunnin sisällä.

Ulvilassa kolme loukkaantui vakavasti ulosajossa

Ulvilassa Satakunnassa kolme ihmistä loukkaantui vakavasti lauantaina iltapäivällä auto-onnettomuudessa. Henkilöauto suistui puoli viiden aikoihin moottoritieltä puolentoista kilometrin päässä Friitalasta.

Pelastuslaitoksen mukaan osa uhreista ei ollut pysynyt auton sisällä ulosajossa. Ajoneuvossa oli kuljettajan lisäksi kaksi kyytiläistä.

Päivystävä palomestari Janne Kumpulainen kertoo, että pelastuslaitos joutui toimimaan moottoritien suuntaisesti kulkevalla rautatiellä. Raideliikenne oli katkaistu pelastustoimien ajan.

–  Radalla tai tiellä ei ollut romua, mutta junanraide kulkee niin lähellä, että jouduimme toimimaan sen päällä, Kumpulainen kertoo.

Kumpulaisen mukaan paikalle pysähtyi ihmisiä auttamaan. Onnettomuudesta ei ollut suoranaista vaaraa muille tienkäyttäjille.

Tiellä on sadan kilometrin rajoitus. Kumpulainen kuvailee ajokeliä onnettomuuspaikalla normaaliksi kesäsääksi.

Puoli kuudelta poliisi ohjasi liikennettä. Yksi kaista oli suljettu, ja junat hidastivat onnettomuuspaikan kohdalla.

Paljon rattijuopumustapauksia ja pahoinpitelyitä

Poliisin johtokeskuksista ympäri Suomen kerrotaan, että poliisilla oli runsaasti tehtäviä juhannusaattona ja yöllä. Poliisit hoitivat juhannusaaton ja yön aikana paljon rattijuopumustapauksia ja pahoinpitelyitä. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo, että aattoillan aikana alueella oli runsas 20 rattijuopumustehtävää ja saman verran häiriökäyttäytymistehtäviä.

Pahoinpitelyt jatkuivat yöttömän yön aikana.

–  Varsinkin häiriökäyttäytymiset lisääntyivät vuorokauden vaihtumisen jälkeen ja yleisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä oli varsin runsaasti, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Esimerkiksi Itä-Suomen poliisilla oli juhannusaaton aikana lähes 500 tehtävää. Hämeen poliisille tehtäviä kertyi vuorokaudessa juhannusaaton aamusta alkaen vajaa 400.

Ainakin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa sytytettiin metsäpalovaroituksesta huolimatta kokkoja, ja rikosilmoituksia kokonpoltoista kirjattiin nimikkeellä pelastusrikkomus.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi