Jyväskylässä sairaala Novassa evakuoitiin osasto potilaan sytytettyä vuodevaatteita palamaan – hoitajat sammuttivat palon käsisammuttimella

JYVÄSKYLÄ

Jyväskylässä Sairaala Novassa syttyi tiistaina alkuyöstä tulipalo, jonka vuoksi potilaat evakuoitiin toiselle osastolle, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan sairaalan potilas oli sytyttänyt pienen kasan vuodevaatteita palamaan.

–  Hoitajat toimivat mallikkaasti ja sammuttivat palon käsisammuttimella. Sairaalan turvallisuuskoulutus on ollut onnistunutta, pelastuslaitoksen tiedotteessa kiiteltiin.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Olli Markkanen kertoi STT:lle aamuviiden aikaan, että osastolla syttynyt tulipalo oli varsin pieni, eikä siitä koitunut suuria vahinkoja.

Markkasen mukaan ilmoitus tulipalosta tuli tiistaina alkuyöstä puoli kolmen aikoihin. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli automaattinen palohälytys.

Osasto kiinni vielä ensi yön

Palomestari ei kertonut aamulla, mistä osastosta on ollut kyse tai miten monta potilasta kyseisellä osastolla on ollut. Näistä asioista tiedottaa hänen mukaansa tarvittaessa sairaala. STT ei varhain aamulla tavoittanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin edustajaa.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan evakuoitu osasto on vielä ensi yön kiinni.

Markkasella ei ole tarkkaa tietoa yöllisen evakuointiprosessin kulusta, mutta hänen mukaansa sairaalan henkilökunta on tavallisesti se, joka potilaita huoneista toisiin siirtää. Usein potilaiden siirtäminen toisaalle on hänen mukaansa jo käynnissä, kun pelastuslaitos saapuu paikalle.

Palomestarin käsityksen mukaan evakuointi on tehty todennäköisesti varotoimena. Hän toteaa tulesta syntyvän kuitenkin aina savua. Suurempaa leviämisvaaraa tulipalosta ei ole nähtävästi kuitenkaan aiheutunut.

–  Savuhaittaa olisi ollut enemmän, jos sitä ei olisi käsisammuttimella sammutettu. Lähtökohtaisestihan sairaalat on rakennettu sellaisista materiaaleista, että se palo ei pääse leviämään, vaikka se pääsisi enemmänkin syttymään, Markkanen kertoo.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa