Suomessa raportoitu yli 600 uutta tartuntaa ja viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

HELSINKI

Suomessa on raportoitu viisi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 393.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 152 ihmistä, mikä on 18 enemmän kuin keskiviikkona. Tehohoidossa on 19 ihmistä, mikä on kaksi vähemmän kuin keskiviikkona.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronatautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Hieman aiemmin THL kertoi, että Suomessa on raportoitu 618 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista 184 on Helsingissä.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4  908 tartuntaa, mikä on 1  960 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 23  766 tartuntaa.

Espoon sairaalassa todettu koronatartuntoja

Espoon sairaalassa on todettu koronavirustartunta viidellä potilaalla ja kuudella sairaalassa työskentelevällä henkilöllä, kertoo kaupunki tiedotteessa.

Tartuntoja on löydetty sairaalan osastoilla 2 ja 4.

Altistuneet on kartoitettu, ja osastojen henkilöstö ja potilaat on laajalti seulottu koronavirustartunnan varalta laboratoriotestein. Tartunnan saaneet potilaat hoidetaan eristyksessä muista potilaista. Myös tartunnan saaneet sairaalan työntekijät on määrätty eristykseen.

Sairaalassa altistuneet on puolestaan määrätty karanteeniin.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa