Kaksi asukasta yritti herätellä kolmatta palavassa talossa, mutta huhuiluun ei vastattu – savusukeltajat mursivat oven ja hakivat miehen ulos

VANTAA

Vantaan Riipilässä syttyi omakotitalon keittiössä tulipalo keskellä yötä. Talon asukkaat olivat heränneet siihen, että jossain ritisi, savua muodostui ja palovaroitin piippasi jossain talon huoneista.

Rakennuksessa oli kolme miestä, joista kaksi tulipaloon havahtunutta yritti herätellä kolmatta. Lukittujen ovien takana ollut ei kuitenkaan vastannut heidän huhuiluunsa ollenkaan.

Talon sisällä muodostui savua niin paljon, että kolmannen perään huudelleet joutuivat poistumaan ulos odottamaan pelastuslaitoksen yksiköitä. Saavuttuaan paikalle pelastuslaitos mursi oven ja sai kolmannen asukkaan tuotua ulos.

–  Aika heppoinen sisäovi se oli, ei tarvinnut työkaluja sen kummemmin, mutta jouduttiin murtamaan, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi Airaksinen STT:lle.

Savusukeltajien hakema henkilö oli tajuissaan, kun hänet tuotiin ulos rakennuksesta. Kaikki kolme olivat hengittäneet savua enemmän tai vähemmän ja yhdellä miehistä oli jonkinasteisia palovammoja kasvoissaan. Heidät kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Miehet olivat Airaksisen mukaan ilmeisesti kaikki vuokralaisina talossa.

Poliisi tutkii syttymissyytä

Tulipalon syttymissyystä ei ole palomestarin mukaan tietoa.

–  En osaa itse arvioida. Yritettiin sitä pähkäillä siinä, mutta poliisi tutkii sitten paremmin omalta osaltaan, mikä sen palon aiheutti.

Airaksisen mukaan pelastuslaitoksen saapuessa paikalle keittiössä paloivat seinärakenteet ja seinä sekä katto olivat hiiltyneet.

Keittiö sai tulipalon jäljiltä jonkin asteisia palovaurioita. Sammutustöistä selvittiin pienellä vesimäärällä, mutta keittiöön syntyi sammutusveden vuoksi myös lieviä vesivahinkoja. Koko rakennus kärsi savuvahinkoja.

Pelastuslaitos sai sammutettua palon ja kaikki pelastuslaitoksen sekä ensihoidon yksiköt olivat päässeet poistumaan paikalta puoli neljän aikoihin aamuyöstä.

Puurakenteisen omakotitalon asuinpinta-ala on palomestarin arvion mukaan noin 80 neliötä. Talo sijaitsi Airaksisen mukaan haja-asutusalueella, eikä leviämisvaaraa olisi ollut, vaikka tulipalossa olisi käynyt pahemmin ja palo olisi ehtinyt yltyä kovemmaksi.

Hälytys Strandkullantielle tuli ennen kello kahta aamuyöllä. Paikalla oli yhteensä kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä, lääkintäesimies ja kaksi ensihoitoyksikköä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi