Karille ajanut Viking Grace saapui Turkuun, kyydissä noin 260 matkustajaa

HELSINKI

Viking Linen karille ajanut Viking Grace -matkustajalautta saapui sunnuntai-iltana omien koneiden voimin Turkuun. Laivalla oli noin 260 matkustajaa ja lähes koko miehistö. Alus lähti Maarianhaminan satamasta iltapäivällä.

Grace jää toistaiseksi Turkuun, mistä se siirtyy korjaustelakalle Naantaliin todennäköisesti tiistaina.

Ennen aluksen lähtöä ahvenanmaalaiset matkustajat pääsivät laivasta. Ruotsalaiset matkustajat kuljetettiin Tukholmaan Amorella-aluksella.

Sunnuntain aikana matkustajat rekisteröitiin Maarianhaminan satamassa. Paikalla oli myös SPR:n edustajia tarjoamassa matkustajille tarvittaessa ruokaa, juomaa ja keskusteluapua.

Alus ajoi karille eilen iltapäivällä Maarianhaminan edustalla rannan tuntumassa.

Grace karahti karille aivan rannan tuntumassa

Sukeltajat ovat tutkineet Gracen vaurioita kahteen kertaan, eikä aluksesta ole löydetty vuotoja. Myös koneita on koekäytetty, ja ne olivat kunnossa.

Gabriella-alus korvaa Gracen maanantai-illasta lähtien Turusta.

Grace ajoi karille lauantaina iltapäivällä Maarianhaminan edustalla rannan tuntumassa. Aluksella oli yhteensä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Syynä karilleajoon oli ilmeisesti kova tuuli, kerrottiin Viking Linesta STT:lle jo lauantaina. Myös Boijer-Svahnström pitää säätä mahdollisena syynä haveriin.

–  En tietenkään osaa vielä tarkasti sanoa, mutta kovaa eilen tuuli. Olen kuullut jopa yli 30 metriä sekunnissa -puuskatuulesta, mutta lopullisesti syy varmistuu myöhemmin.

Kyseessä on lyhyessä ajassa toinen kerta, kun Viking Linen alukselle sattuu onnettomuus. Yhtiön Amorella-alus ajoi karille syyskuussa Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se siirrettiin korjaustelakalle Naantaliin.

Boijer-Svahnströmin mukaan havereita ei voi verrata toisiinsa.

–  Nämä ovat täysin erilaisia tapauksia. Juuri jollekin ruotsalaiselle toimittajalle sanoin, että jos vaimo ajaa Fiestalla ja mies Mersulla ja toinen kolaroi syyskuussa ja toinen joulukuussa, niin ei niitä voi verrata. Eri laivat, eri kapteenit, ja kumpikin on aivan oma tapauksensa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa