E-viisumin käyttöönotto Allegro-junissa ei todennäköisesti onnistu vielä tänä syksynä

HELSINKI

Vielä on epävarmaa pääseekö tänä syksynä matkustamaan Venäjälle e-viisumilla Allegro-junissa. VR:llä ei ole virallisesti vahvistettua tietoa asiasta.

–  Toivomme luonnollisesti, että Allegro olisi mukana e-viisumin käyttöönotossa, mutta asia on täysin Venäjän hallinnon käsissä ja odotamme edelleen heidän päätöstään, Julia Stolp VR:n viestinnästä kertoo STT:lle sähköpostissa.

Junissa ei ole teknistä mahdollisuutta e-viisumien tarkistamiseen, koska Venäjän liikenneministeriö ei vielä ole ehtinyt toimittamaan laitteistoa, venäläinen uutislehti 47 news kirjoittaa. Laitteistoa tarvitaan lehden mukaan muun muassa kommunikointiin rajavartioiden kannettavien laitteiden kanssa, jotka sisältävät tietoa viisumeista.

Lopullista tietoa asiasta ei Suomen Pietarin-pääkonsulaatin mukaan ole saatu, mutta tämän hetken valossa näyttäisi siltä, ettei e-viisumia oteta ainakaan tänä syksynä käyttöön Allegro-junissa, konsulaatti ilmoitti Twitterissä tiistaina.

Lokakuussa julki lista e-viisumin hyväksyvistä rajanylityspaikoista

VR kertoi aiemmin, että tieto viisumin kelpoisuudesta junissa saataisiin viimeistään lokakuun ensimmäisenä päivänä, jolloin lista e-viisumin hyväksyvistä rajanylityspaikoista julkaistaan. Samalla kerrottiin, että e-viisumi saattaisi tulla junassa käyttöön vasta siirtymäajan jälkeen.

Pietarin ja Leningradin alueelle on lokakuun alussa tulossa voimaan uusi maksuton, sähköinen viisumi, joka helpottaa suomalaisten pääsyä Venäjälle.

Elokuussa uutisoitiin, että Pietarin junien matkustajamäärät ovat kasvaneet lähes 20 prosenttia viime vuodesta.

Viisumi Venäjälle maksaa tällä hetkellä 70–80 euroa matkatoimistosta hankittuna. Helsingistä lähtee päivittäin neljä Allegro-junavuoroa Pietariin, vuodessa lähes 1  500 vuoroa. Junat omistaa Karelian Trains Oy.

Kommentoi











Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset