Korkeasaari hakee poikkeuslupaa Tobias-norpan pitoon – asuisi kelluvassa altaassa

HELSINKI

Korkeasaari hakee poikkeuslupaa saimaannorpan pysyvään pitoon eläintarhassa.

Lupaa haetaan norpalle, joka tuotiin kuutti-ikäisenä heinäkuun lopulla sairaana ja nirhaumilla Korkeasaaren villieläinsairaalaan Helsinkiin Puumalasta Etelä-Savosta.

Varsinais-Suomen ely-keskus linjasi elokuun lopussa, ettei eläintä voida palauttaa asuinseuduilleen, koska mukana voisi kulkeutua muun norppapopulaation sairastuttava tauti.

Eläinsuojelulain mukaan loukkaantuneen luonnonvaraisen eläimen hoidon tulee olla tilapäistä. Ely-keskus kuitenkin huomautti, että jos norpalle löytyy asianmukaiset tilat eläintarhasta, voidaan harkita poikkeusluvan myöntämistä pysyvään hallussapitoon.

Korkeasaari perustelee keskiviikkona jättämäänsä lupahakemusta sillä, että jokainen norppayksilö on suojelun kannalta tärkeä ja eläintarhaan sijoitettuna norpalla olisi erityinen rooli yleisön tietoisuuden lisäämisessä, lajin tarhauksen tutkimuksessa ja luonnonvaraisten norppien suojeluvarojen kartuttamisessa.

Tobiakseksi nimetylle norpalle on suunniteltu syksyn aikana asuinpaikaksi allastilaa.

Uusi kelluva norppa-allas sijoittuisi Korkeasaaren ja Hylkysaaren väliseen, maakannasten rajaamaan merivesialtaaseen.

Suunnittelussa on eläintarhan mukaan huomioitu muun muassa Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestön ohjeet vesinisäkkäiden pidosta.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa