KRP tutkii Järvenpään piiritystilannetta murhan yrityksenä – Poliisi: Epäilty alkoi ampua poliisin saavuttua paikalle

HELSINKI

Järvenpäässä myöhään sunnuntai-iltana ollutta piiritystilannetta tutkitaan murhan yrityksenä, vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikoksena, kertoo keskusrikospoliisi (KRP).

Poliisi tuli rivitaloasunnolle hälytystehtävän yhteydessä. Tutkinnanjohtaja Sanna Springaren mukaan hätäkeskusilmoitus liittyi epäiltyyn mieheen. Sitä, mitä ilmoitus tarkalleen koski tai kuka sen teki, poliisi ei vielä kommentoi.

Poliisin saavuttua epäilty alkoi poliisin mukaan ampua. Springaren mukaan vielä selvitetään, ampuiko mies poliiseja kohti.

–  Hän on ampunut oven läpi, mutta mihin luodit ovat osuneet tai mihin päin lentäneet, sitä emme vielä tiedä, Springare sanoo.

Springaren mukaan ei ole vielä selvää, puhuttiko poliisi miestä ennen ampumista.

Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa, eivätkä sivulliset olleet vaarassa. Epäilty otettiin kiinni paikalta. Springaren mukaan epäilty mies on täysi-ikäinen, mutta sen tarkemmin poliisi ei kommentoi tämän ikää.

Piiritystilanteen tutkinta siirtyi Itä-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisin (KRP) tutkittavaksi. Springaren mukaan syynä on rikosnimike ja se, että Itä-Uudenmaan poliiseja oli osallisena tapahtumissa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi