Mustasukkaisuus ja kolmiodraama Laihian epäillyn henkirikoksen taustalla – naista epäillään toisen naisen tappamisesta viime kesänä, poliisi edelleen vaitonainen tekotavasta

HELSINKI

Poliisi epäilee Pohjanmaalla Laihialla tapahtuneen henkirikoksen motiiviksi mustasukkaisuutta ja kolmiodraamaa. 60-vuotias nainen löytyi viime vuoden heinäkuussa kuolleena kotoaan. Epäiltynä naisen taposta on noin viisikymppinen nainen, jolla oli suhde uhrin aviomiehen kanssa.

–  Motiivin epäillään olevan tämmöinen parisuhdeasia, rakkaus, mustasukkaisuus. Kolmiodraamaksi voi sitä luonnehtia, sanoo tutkinnanjohtaja Hans Fagerström STT:lle.

Taposta epäilty nainen on vangittuna. Tutkinnanjohtajan mukaan hän kiistää teon.

–  Hyvässä hengessä ja yhteistyökykyinen on ollut, mutta kiistää epäilyt kaikilta osin.

Uhrilla ei ollut poliisin mukaan ulkoisia vammoja. Fagerström on edelleen vaitonainen tekotavasta.

–  Tekotapa on sikäli selvinnyt, mutta katson, että se on loppuun asti salassa pidettävä asia.

Tekotapaa ei Fagerströmin mukaan voi pitää täysin poikkeuksellisena. Hän on aiemmin kertonut, että uhria ei surmattu insuliinilla. Syy yhden tekotavan poissulkemiselle oli Fagerströmin mukaan se, että paikkakunnalla levisi valheellisia huhuja tapauksesta.

Toinen mies asunnossa, toinen lähimailla

Naisen epäillään toimineen yksin, mutta hänen lisäkseen taposta epäillään tällä hetkellä myös uhrin puolisoa ja toista miestä. Toinen mies on tutkinnanjohtajan mukaan ollut paikalla, kun epäilty henkirikos tapahtui. Puoliso oli tekohetkellä "lähimailla". Fagerströmin mukaan on vielä epäselvää, siirtyykö tapaus miesten osalta syyttäjälle.

Fagerströmin mukaan epäillyn rikoksen olosuhteista ei voi tässä vaiheessa tarkemmin kertoa. Hän kuitenkin korostaa, että kyse ei ollut juhlista tai "juopporemmistä". Tapaukseen liittyvä nelikko ei ollut viettänyt aikaa yhdessä ennen uhrin kuolemaa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi