MaRa jyrähtää Etelä-Pohjanmaan ravintolarajoituksista – Kantelee oikeuskanslerille

Matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö MaRa ry ei ole tyytyväinen uusimpaan valtioneuvoston asetukseen, jonka mukaan leviämisvaiheen rajoitukset tulevat nyt Etelä-Pohjanmaalle ja koko Uudellemaalle.

Lue myös: Ravintoloille rajoituksia Etelä-Pohjanmaalla .

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt lähiaikoina merkittävästi ja sairaalakuormitus on kasvanut lähes ennätyslukemiin. Leviämisvaihe tuo ravintoloille aukiolo- ja asiamäärärajoituksia maakuntaan. Rajoituksista voi poiketa koronapassilla.

– Sen käyttöönotto altistaa kuitenkin yrittäjät ja työntekijät vihapuheelle, uhkauksille ja liiketoiminnan vahingoittamisyrityksille. Tämä on heille henkisesti erittäin raskasta koronapandemian aiheuttaman pitkään jatkuneen henkisen kuorman lisäksi, kerrotaan järjestön tiedotteessa.

Lue myös: Koronapassi käyttöön kello 00.00 Etelä-Pohjanmaalla – Näissä paikoissa tarvitset sitä .

Järjestön toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan ei ole tiedossa, kuinka monta prosenttia Etelä-Pohjanmaan ja Uudenmaan tartunnoista on tapahtunut ravintoloissa.

– On perusteltua kysyä, miksi valtioneuvosto asettaa ankarat rajoitukset ravintoloille. Meidän mielestämme valtioneuvoston päätös ei ole välttämätön eikä oikeasuhtainen, Lappi toteaa tiedotteessa.

MaRa aikoo tehdä jäsenyritystensä puolesta kantelun oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa