Ministeri Sanna Marinin päältä uhattu ajaa autolla kevytautolain vuoksi

HELSINKI

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että hänen henkeään on uhattu kevytautoja koskevan lainsäädännön lykkääntymisen vuoksi.

Marin kertoi Twitter-tilillään sunnuntaina iltapäivällä, että hän on saanut uhkauksia. STT kysyi ministeriltä uhkausten määrästä ja siitä, mitä kautta niitä on esitetty. Hän vastasi avustajansa välityksellä sähköpostitse.

–  Olen saanut eilen illalla tekstiviestin, jonka lähettäjä on uhannut ajaa autolla päältäni, Marin kertoi.

Marin lisäsi Twitterissä, että hän tulee ilmoittamaan kaikista uhkauksista turvallisuusviranomaisille.

–  Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin ihmisissä tunteita, hän kirjoitti.

Ministeri kertoi perjantaina, että nopeusrajoitetut autot mahdollistavan lainsäädännön voimaantulo lykkääntyy vuodella EU:n komissiolta saadun huomautuksen vuoksi. Uuden liikennevälineen mahdollistavan lain oli tarkoitus tulla voimaan marraskuun alussa.

EU huolestui liikenneturvallisuudesta

Edellinen liikenne- ja viestintäministeri, keskustan Anne Berner toi esityksen kevytautoista viime hallituskaudella eduskuntaan. Kevytautot olisi suunnattu 15–17-vuotiaille kuljettajille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Kevytautojen maksiminopeudeksi olisi tarkoitus rajata 60 kilometriä tunnissa.

Komissio esitti kuitenkin huolensa uusien ajoneuvojen vaikutuksista liikenneturvallisuudelle. Huomautuksessa pidettiin huolestuttavana myös sitä, että kevytautoissa saisi kulkea kerralla viisi ihmistä ja niillä saisi vetää peräkärryä.

–  Vuoden aikana pyrimme korjaamaan lainsäädännön sellaiseksi, että se täyttää myös EU:n lainsäädännön vaatimukset, Marin totesi perjantaina.

Marinin mukaan kevytautolainsäädännöllä oli eduskunnassa viime vuonna laaja kannatus eikä lakia ole siksi tarkoitus ensisijaisesti kumota. Tätä mahdollisuutta hän ei kuitenkaan rajannut täysin pois.

–  On hyvin mahdollista, että myöhemmin käy ilmi, että tätä lainsäädäntöä ei ole korjattavissa EU-säädösten kanssa yhdenmukaiseksi ja joudumme tuomaan kumoamisesityksen.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset