Näin juhannus vaikuttaa aukioloihin ja aikatauluihin

HELSINKI

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Kaupat voivat itse päättää aukiolostaan, ja esimerkiksi K- ja S-ryhmän kaupat ovat pääosin auki läpi juhannuksen. Kauppojen aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella, ja juhannusaattona liikkeet voivat sulkea ovensa normaaliperjantaita aikaisemmin. Kauppakohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Alkot ovat torstaina auki kello 21:een asti. Aattona ne sulkevat ovensa kello 12, ja lauantaina liikkeet ovat kiinni.

Postin omat myymälät sulkevat torstaina ovensa kello 18. Juhannusaattona, juhannuspäivänä ja sunnuntaina myymälät ovat kiinni. Pääposti Helsingissä on kuitenkin auki juhannusaattona kello 12:een asti, ja Joulupukin pääposti napapiirillä kello 9–18 läpi juhannuksen.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet palvelevat juhannuksen aikaan omien aukioloaikojensa mukaan. Postia ei jaeta juhannusaattona.

Julkisessa liikenteessä viikonloppuvuoroja

Kaukojunat ajavat torstaina perjantaivuorot ja aattona lauantaivuorot. Lauantaina aamulla ja aamupäivällä ajetaan sunnuntaivuorot, iltapäivällä ja illalla liikutaan lauantaivuorojen mukaan. Sunnuntaina ajetaan sunnuntaivuorot.

Lähijunaliikenne kulkee torstaina kuten perjantaisin, perjantaina kuten lauantaisin ja lauantaina kuten sunnuntaisin.

Juhannuksena tehdään ratatöitä Helsingin ja Kirkkonummen, Riihimäen ja Tampereen, Luumäen ja Vainikkalan, Kouvolan ja Mäntyharjun sekä Suonenjoen ja Kuopion väleillä. Ratatöiden aikaisia junavuoroja liikennöidään busseilla.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ajetaan torstaina perjantaiaikataulujen mukaan, jolloin myös yöliikenne ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Juhannusaattona liikutaan lauantaiaikataulujen, lauantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Tarkempia pääkaupunkiseudun liikennetietoja voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi