Naisasialiitto Unionilta anteeksipyyntö Tulva-lehden seksinumeron vuoksi

HELSINKI

Naisasialiitto Unionin hallitus on lähettänyt sen kustantaman Tulva-lehden uusimman numeron vuoksi anteeksipyynnön jäsenilleen sekä lehden muille tilaajille. Kirjeessä Unioni pahoittelee lehden seksinumeron sisältöä.

Unionin hallituksen puheenjohtaja Sallamaari Muhonen kertoo, että anteeksipyyntö lähetettiin järjestön saaman palautteen vuoksi. Ongelmana oli lehden kannessa nähtävä naisen sukuelimen kuva.

–  Se, että ihmisille postitetaan suoraan heidän kotiinsa postiluukusta sisään sukuelimen kuva, vastaa sitä seksuaalista häirintää, jota vastaan järjestömme tekee töitä. On hyvin ymmärrettävää, että kuva on joitakin jäseniä suuresti kuvottanut, Muhonen sanoo STT:lle.

Muhonen muistuttaa samalla, että Tulva on journalistisesti itsenäinen lehti.

–  Tietenkään mitään ennakkosensuuria ei harrasteta, se on ihan selkeä linja.

Lehden kustantajana Unioni kuitenkin ottaa vastuun lehden sisällöstä ja sen ongelmallisuuksista.

"Kansi oli tarkkaan harkittu"

Tulva-lehden vt. päätoimittajan Tero Kartastenpään työsopimus oli päättymässä tähän syksyyn ja lehden tähän numeroon. Tästä oli Muhosen mukaan tehty sopimus jo pari vuotta sitten, joten nyt tehty anteeksipyyntö ei vaikuttanut pestin loppumiseen.

Kartastenpään mukaan ei tullut yllätyksenä, että naisen sukuelimen kuva lehden kannessa "voi aiheuttaa reaktion joissakin ihmisissä".

–  Kansi oli tarkkaan harkittu. Feministisestä näkökulmasta vaginan esittämiseen on historiallisesti liittynyt niin paljon häpeää ja tarvetta piilottaa, että asian normalisoiminen on perusteltua feministisessä lehdessä, väistyvä päätoimittaja sanoo.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset