Naisen auto suistui sillalta järveen – pelastajat sattumalta vieressä veneen kanssa

RAUTALAMPI

Rautalammilla henkilöauto suistui tiistaina tieltä, päätyi sillan kaiteiden väärälle puolelle ja sillalta alas veteen, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Paunonen.

–  Siinä sattui sellainen hyvä tilanne, että Rautalammin palokunta oli harjoittelemassa veneellä alle puolen kilometrin päässä onnettomuuspaikalta. Sattumalta oli vene paikan päällä, Paunonen kertoo.

Veneellä liikkeellä olleet pelastajat pääsivät nopeasti auton ja sen kuljettajan avuksi. Autoa ajanut arviolta 70-vuotias nainen sai onnettomuudessa lieviä vammoja, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Paikalle hälytettiin myös ambulanssiyksiköitä ja poliisi.

–  Tähän hälytettiin enemmänkin, mutta koska veneellä oltiin niin nopeasti paikan päällä, voitiin perua yksiköitä, Paunonen kertoo.

Paunonen kertoi, että palokunta vetää vielä auton vedestä kuiville, mutta hän ei iltakahdeksan jälkeen osannut sanoa, oliko auto jo saatu kuiville vai ei.

Auto pyörähti ympäri ja romuttui täysin

Hälytys onnettomuudesta tuli iltaseitsemän jälkeen. Paunonen kertoi iltakahdeksan jälkeen, että poliisi oli saapumassa turmapaikalle.

Poliisi tutkii suistumisen syytä, kuten mahdollista teknistä vikaa tai sairauskohtausta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Poliisin mukaan auto romuttui täysin pyörähdettyään katon kautta ympäri ennen päätymistään veteen. Poliisin tiedotteen mukaan auto oli vedessä niin, että vesi ulottui ikkunoiden alareunaan ja auto oli pyörillään.

Ajo-olosuhteet ovat olleet poliisin mukaan hyvät. Tie on ollut kuiva, ja on ollut kirkasta. Tapauksessa ei ollut muita osallisia.

Poliisin mukaan nainen oli onnettomuushetkellä ajanut tietä 69 Konneveden suunnasta kohti Rautalampea.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa