OmaVero-palvelun kangertelu haittasi veroilmoitusten täydentämistä määräpäivän viime hetkillä – Verohallinto antoi lisäaikaa perjantaihin saakka

HELSINKI

Verohallinnon OmaVero-palvelussa oli eilen illalla häiriö, jonka vuoksi osa asiakkaista ei päässyt täydentämään veroilmoitustaan. Tilannetta hankaloitti se, että osalla verovelvollisista oli veroilmoituksen määräaika tiistaina. Häiriön vuoksi Verohallinto onkin antanut näille henkilöasiakkaille lisäaikaa perjantaihin saakka.

–  Asiakkaat saavat lisäaikaa perjantaihin 14.5 klo 23.59 asti. Kun toimii jatkettuun määräaikaan mennessä, myöhästymismaksua ei määrätä, Verohallinto kertoo tiedotteessa.

Veroilmoittamisen määräpäivä oli eilen noin 1,7 miljoonalla asiakkaalla. Verohallinto arvioi, että heistä lähes kaikki ovat saaneet jätettyä veroilmoituksensa normaalisti joko eilen tai jo aiemmin.

Kirjautumisia OmaVeroon oli tiistaina yhteensä 164  000 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 45  000 kappaletta. OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva arvioi, että häiriön takia ilmoittaminen estyi tai keskeytyi muutamalla sadalla, maksimissaan tuhannella asiakkaalla. Jarvan mukaan kyseessä oli tekninen häiriö.

Maanantaina OmaVeroon kirjautuneita oli 170  088 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 70  000 kappaletta. Tätä aiemmin veroilmoitustaan oli täydentänyt yli 260  000 ihmistä, joilla oli määräpäivä tiistaina.

Verohallinnosta kerrotaan, että tällä hetkellä OmaVero toimii ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti.

Kommentoi


Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa