Onko tämä 20 kilometrin mutkikas tie Suomen vaarallisin? Kengätkin liukuvat tien pinnalla

Seututie 711 on tärkeä Järviseudun vientiteollisuudelle. Sitä pitkin saattaa kulkea kymmenkunta rekkarahtia päivässä Järviseudun metallin- ja puunjalostustehtailta kohti Etelä-Suomea.

Tietä käyttävien kuorma-autoilijoiden mukaan 20 kilometrin mittainen mutkikas tienpätkä on hengenvaarallinen.

– Tie on ollut koko talven peilijäässä ja täydellä rekkalastilla auto saattaa painaa 68 tonnia, sanoo Ruukin tehtailta kuormia kuljettava Pasi Manninen .

Tien varressa Menkijärven kylässä asuva kuljetusyrittäjä Veli-Matti Raja-aho tekee puolestaan tilauskuljetuksia Mäkelän Alu Oy:lle.

Paikallisena hän tuntee tien mutkat ja risteykset, mutta vaaratilanteita syntyy silti. Aurauksen seurauksena jo ennestään kapea tie kapenee niin, että suuret rekat joutuvat ajamaan lähes keskiviivan päällä.

– Viimeksi maanantaina ajoin tietä rekalla 50 kilometrin tuntivauhdilla, kun sivutieltä mutkan takaa peruutti traktori eteen. Siinä tuli kiire jarruttaa. Töistä kotiin palatessa oli puolestaan henkilöauto ajanut penkkaan, Raja-aho kuvailee.

Maakuntavaltuustossa 711 tien parantamisesta on keskusteltu pitkään. Pohjanmaan kokoomuksen piirihallituksen jäsen, alajärveläinen Jukka Joensuu on yrittänyt puhua vuosia sen puolesta, että Menkijärventien mutkia suoristettaisiin, kunnossapitoa parannettaisiin ja tietä levennettäisiin.

– Puhe maakuntauudistuksesta on turhaa, jos parannuksia tehdään vain Seinäjoelle, hän sanoo.

Maakuntahallituksen liikennejärjestelmätyöryhmä keskustelee jälleen keskiviikkona tien 711 parantamisesta. Hallituksen puheenjohtaja Lasse Anttila uskoo, että suunnittelu tien parantamiseksi aloitetaan lähitulevaisuudessa.

– Uskon, että nyt kun ohitustie on saatu valmiiksi, myös pienemmille tiehankkeille riittää rahoitusta. 711 on koko Etelä-Pohjanmaan teräs- ja puuteollisuuden kannalta merkittävä väylä, Anttila sanoo.

Toimitus testasi Menkijärven seututien 711. Katso videolta, kuinka jalatkin luistivat tien pinnalla.

MIRKA MUILU

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset