Orpo odottaa hallituskumppaneiden reaktiota Rinteen toimintaan – kääntyykö peukku ylös vai alas?

HELSINKI

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo odottaa hallituskumppaneiden reaktiota pääministeri Antti Rinteen (sd.) viime päivien toiminnasta Posti-sotkussa. Orpo puhui kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Järvenpäässä.

Hän sanoi katseensa kohdistuvan etenkin keskustan ja vihreiden suuntaan. Orpon mielestä puolueiden tulisi pohtia viikonloppuna, hyväksyvätkö ne tämän hallituksen ohjelman, joka kaikkien arvioitsijoiden mukaan vie Suomea vääjäämättä taloudellisesti seinään.

–  Hyväksyvätkö he tämän ja lisäksi sen sekoilun, mitä on nähty viime päivinä, Orpo kysyi puheessa.

Toivonsa hän laittoi ennen muuta keskustaan. Sekä keskusta että vihreät ovat ilmoittaneet haluavansa tapahtumista aukottoman selvityksen.

Kokoomus vaati eilen Rinteen tiedotustilaisuuden jälkeen hallituksen ja pääministerin eroa.

–  Minusta se oli ainoa oikea ratkaisu, kun selvisi, että Rinne on ohjannut eduskuntaa harhaan väärillä tiedoilla. Hän vastaa välikysymykseemme tiistaina, mutta nyt viikonloppuna sekä vihreillä että keskustalla on käynnissä keskustelut siitä, kääntyykö rinteelle peukku ylös vai alas.

Myös perussuomalaiset vaati Rinteen eroa eilen.

Orpo pohti, näkyykö Posti-sotkun hoidossa äijäfeministiksikin itseään kutsuvan Rinteen johtamistyyli.

–  Vaikuttaako se muuallakin hallituksen toiminnassa?

Hänen viestinsä Rinteelle oli, "ettei muuta kuin bussin dieselit käyntiin ja kohti Mäntyniemeä". Orpo viittasi siihen, että Rinteen tulisi esittää eronpyyntönsä presidentille.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset