Pääkallokelit laajalti Etelä-Suomessa – jalankulkijoilla yhä liukastumisvaara, autoilijoilla pahin takana

HELSINKI

Jalankulkijoita varoitetaan erittäin liukkaasta säästä eteläisessä Suomessa. Ilmatieteen laitos varoittaa iltaan asti huonosta jalankulkusäästä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Autoilijoilla tilanne on sen sijaan parantunut. Vielä aamulla Ilmatieteen laitos varoitti huonosta ajokelistä maan kaakkois- ja itäosissa lumisateiden vuoksi.

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa kuitenkin vielä huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosissa. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että tiet ovat vielä paikoin erittäin liukkaita. Eteläisessä Suomessa tuli aamulla satunnaisia vesisateita, mutta eilisen kaltaista jäätävää sadetta ei ole enää koettu.

Sunnuntaina Ilmatieteen laitos varoitti ennakkoon vaarallisesta ajokelistä laajalti koko maassa. Varoitukset olivat voimassa maanantain varhaisaamuun asti.

Tänään suuressa osassa maata on poutaista. Etelässä pakkasasteita on muutamia, idässä ja pohjoisessa enimmillään noin 20.

Suomeen on saapumassa yöllä uusia lumisateita. Ilmatieteen laitos varoittaa, että huomenna ajokelistä voi tulla erittäin huono tai huono koko maassa.

Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin

Sunnuntaina eteläisessä ja osin keskisessä Suomessa tuli jäätävää sadetta, mikä sai maantiet pahimmillaan peilijäähän. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla koettiin illalla noin tunnin aikana yli kymmenen onnettomuuden kolarisuma. Tieliikennekeskuksen mukaan vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin kuitenkin koko Suomessa.

Tänään aamulla liikenteessä ei tiettävästi ollut suuremmin onnettomuuksia.

Hiihtolomien alkaminen Etelä-Suomessa näkyi loppuviikosta liikenteessä, tieliikennekeskuksesta kerrotaan. Perjantai-iltapäivästä iltaan asti liikennemäärissä oli selkeää kasvua verrattuna tavalliseen perjantaihin. Lauantaina liikennettä oli vielä hieman normaalia enemmän.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa