HSL: Pääkaupunkiseudun liikenteessä ei lakosta huolimatta merkittävää ruuhkaa

HELSINKI

Pääkaupunkiseudun aamun tai aamupäivän liikenteessä ei ole tullut tietoon merkittävää ruuhkaa, kerrotaan Helsingin seudun liikenteestä (HSL). Kuljettajien lakko pysäytti metrot ja raitiovaunut tänään kahdeksi päiväksi.

Joillakin bussilinjoilla ainakin yksittäisissä busseissa on ollut ahdasta, kertoi HSL:n viestinnän päivystäjä Johannes Laitila STT:lle kello 11.30.

Hänen mukaansa tietoja ruuhkautuneista busseista on tullut ainakin linjoilta 560 ja 510.

–  Iltapäivän osalta vilkkain työmatkaliikenne jakautuu yleensä pitemmälle ajalle kuin aamupäivällä, jolloin on havaittavissa selvempi ruuhkapiikki. Tämän perusteella oletamme, että lakko ei aiheuta tänään iltapäivälläkään liikennekaaosta.

Ihmiset näyttävät Laitilan mukaan olevan tietoisia työnseisauksen aiheuttamista liikennemuutoksista, joista ilmoitettiin alkuviikosta.

Laitila lisäsi, että lakot eivät tapaa johtaa kovin pahoihin ruuhkiin juuri siksi, että tilanteesta pystytään tiedottamaan etukäteen. Häiriöt ovat hänen mukaansa pahempia silloin, jos esimerkiksi metroon tulee äkillinen tekninen vika.

HSL kehottaa ihmisiä turvautumaan lakon aikana mahdollisuuksien mukaan kimppakyyteihin ja pyöräilyyn. Työnseisauksen ajaksi ei järjestetä korvaavaa liikennettä, mutta HSL sai liikenteeseen muutamia kymmeniä ylimääräisiä busseja, esimerkiksi Länsiväylälle.

Metrojen ja raitiovaunujen kuljettajat palaavat töihin lauantaina aamuyöstä alkaviin vuoroihin.

Taustalla liikennelaitoksen yhtiöittämisen vastustaminen

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) kuljettajia edustava Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL ei hyväksy suunnitelmaa liikennelaitoksen yhtiöittämisestä. JHL olisi toivonut uutta selvitystä yhtiöittämisen perusteista ja vaihtoehdoista.

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle liikennelaitoksen osittaista yhtiöittämistä siten, että metron infra- ja liikennöintisopimuksiin liittyvät toiminnot jäävät liikelaitokseen. Helsingin kaupungin mukaan nekin olisi tarkoitus siirtää yhtiöön myöhemmin.

Päätöksen HKL:n yhtiöittämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto syyskuun 22. päivänä.

HKL vastaa pääkaupunkiseudun metron, Helsingin kantakaupungin raitiovaunujen ja Suomenlinnan lautan liikennöinnistä sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun tuottamisesta.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa