Pakkaspäivä on etelässä ja Oulun tienoilla selkeä, muualla lumikuuroja –  Ajokeli voi olla kehno Lapin Käsivarressa ja Pohjois-Lapissa

HELSINKI

Pakkassää jatkuu tänään liki koko Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Ainoastaan länsirannikolla lämpötila saattaa kivuta lähelle nollaa.

Länsivirtaus tuo lumikuuroja toisaalta Lappiin ja toisaalta etelämmäs osapuilleen Tampereen, Jyväskylän ja Lappeenrannan muodostamaan kolmioon, kertoi päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa STT:lle.

Sää on sen sijaan poutaista ja pääosin aurinkoista päivällä eteläisessä Suomessa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Kainuussa.

Tampereelta itään sijaitseva lumisadealue valahtaa Viljamaan mukaan illalla hieman etelämmäs. Heikkoja lumikuuroja saatetaan saada illalla myös Etelä-Suomessa.

Maan etelä- ja keskiosissa on päivällä pakkasta pääosin kahdesta seitsemään astetta. Suomen pohjoisosissa lämpötila vaihtelee 5:n ja 15 pakkasasteen välillä.

Lapin Käsivarteen sekä Pohjois-Lappiin on annettu täksi päiväksi varoitus mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä. Tällä alueella sijaitsevat kunnat Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Kaikilla merialueilla tuulee kovaa

Käsivarren Lapista poistettiin aamupäivällä vaarallisen kovan tuulen varoitus, päivystävä meteorologi kertoi.

Suomen kaikilla merialueilla on tänään voimassa varoitus mahdollisesti vaarallisesta länsituulesta.

Puhurin nopeus merellä on vähintään 15 ja enintään 17 metriä sekunnissa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset