Palta ja PAU aloittivat neuvottelut Postin työehdoista, seuraava tapaaminen kuun lopulla

HELSINKI

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU aloittivat maanantaina neuvottelut työehtosopimuksesta.

Parituntisessa tapaamisessa käytiin hyvää keskustelua Postin tilanteesta, mutta uusia esityksiä ei vielä tehty. Seuraava tapaaminen sovittiin syyskuun 26. päivälle, kertoi Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto STT:lle.

Voimassa olevat työehtosopimukset päättyvät lokakuun lopussa.

Osa Postin työntekijöistä aloitti lakon viikko sitten, koska noin 700 työntekijän työehdot aiottiin siirtää Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin. PAU lopetti työtaistelutoimet, kun omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoi, että työehtosopimussiirrossa otetaan aikalisä.

PAU:n mukaan neuvottelujen aloitusta mutkistaa nyt se, ettei Paltalla ole mahdollisuutta neuvotella työehdoista kyseisten 700 pakettilajittelijan osalta, koska Posti Palvelut Oy ei ole Paltan jäsen. Posti liikkeenluovutti lajittelijat Posti Palveluille syyskuun alusta alkaen.

–  Edellytämme Postilta tämän liikkeenluovutuksen perumista, minkä jälkeen nämä ihmiset ovat ihan normaalisti näiden neuvottelujen piirissä. Asia on nyt Postin käsissä, ja toivon että tässä päästään nopeasti eteenpäin, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi STT:lle.

PAU:n hallitus ja valtuusto ovat aiemmin sovitusti koolla ensi viikolla.

Paltan ja PAU:n edellinen neuvottelukierros päättyi tuloksettomana kesäkuussa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset