Pienkone on tippunut Pirkkalan lentoasemalla – IL: Yksi kuollut

PIRKKALA

Pienkone on tippunut maahan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta hieman ennen kello yhdeksää.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli ultrakevyt lentokone, joka tippui tuntemattomasta syystä maahan lentokenttäalueelle. Kone tippui kiitoradan viereiselle viheralueelle.

Päivystävä palomestari ei kommentoi mahdollisia henkilövahinkoja, ja kertoo poliisin tiedottavan asiasta myöhemmin. Poliisi ei kommentoinut STT:lle henkilövahingoista vielä keskiviikkoiltana. Iltalehden Traficomilta saamien tietojen mukaan koneessa oli lento-oppilas, joka olisi kuollut onnettomuudessa.

Pelastustyöt lentoasemalla ovat päättyneet. Paikalla oli 19 pelastuslaitoksen yksikköä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

STT:n lentokentältä saamien toisen käden silminnäkijätietojen mukaan lentokone tippui rajusti nokalleen. Ilta-Sanomien mukaan onnettomuus olisi sattunut lentoon lähdössä.

Lentokentän päällikön Mari Nurmisen mukaan koko lentokenttä on kiinni näillä näkymin keskiyöhön asti.

- Meillä on vielä tilanne kesken, tarkempaa tietoa ei tässä kohtaa meidän toimesta anneta. Kenttä on edelleen kiinni. Paras arvio on tällä hetkellä tuonne puoleenyöhön asti, kertoo Nurminen STT:lle.

Ryanairin lennon Budapestista oli määrä laskeutua Pirkkalan lentoasemalle kello 21.40. Flightradar-verkkosivun mukaan lento on kuitenkin ohjattu Turkuun. Koneen oli määrä palata Tampereelta Budapestiin vielä illalla.

Nurmisen mukaan myös Finnair on peruuttanut yölentonsa Helsingistä Tampereelle. Finnairin lennon oli määrä saapua 00:20 seuraavan vuorokauden puolella. Myös Air Balticin lento Riikasta Tampereelle voi peruuntua. Lennon oli määrä saapua kello 00:40.

–  Me mennään sen mukaan, miten viranomainen antaa meille luvan, se avataan sitten siinä kohtaa, Nurminen kertoo.

Nurminen ei voi vahvistaa STT:lle onnettomuuden yksityiskohtia tai henkilövahinkoja.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi