Poliisi ei aloita Husu Husseinin vaatimaa esitutkintaa kunnianloukkauksesta

HELSINKI

Helsingin poliisi ilmoittaa, että se ei aloita esitutkintaa tapauksessa, jossa kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) vaatii perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle rangaistusta kunnianloukkauksesta.

Tutkinnanjohtajan mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Tapaus koskee Halla-ahon runsaan viikon takaista Twitter-viestiä, jossa tämä on Husseinin mukaan käyttänyt erästä raiskausuutista Husseinin halventamiseen ja häpäisemiseen. Hussein ei ollut osallisena kyseiseen uutisasiaan.

Tutkinnanjohtaja on arvioinut, että Halla-aho on käyttänyt uutista jyrkkään, mutta asiaperusteiseen ja sarkastiseen arvosteluun.

– Halla-ahon tviitissä on siten lähtökohtaisesti kyse sellaisen sallitun mielipiteen esittämisestä, joka ei tule kunnianloukkauksena rangaistavaksi.

–  Hussein on helsinkiläinen poliitikko, joka osallistuu ennakkoluulottomasti ja joskus provosoivastikin julkiseen keskusteluun. Husseinin on näin ollen lähtökohtaisesti siedettävä ankaraa ja epäasiallistakin menettelyynsä ja käyttäytymiseensä kohdistuvaa arvostelua, perustelee rikoskomisario Markku Silén päätöstä tiedotteessa.

Hussein käynnisti keskustelun itse

Silén täydentää vielä näkemystään toteamalla, että Hussein on itse käynnistänyt julkisen väittelyn vaikuttaakseen yleiseen mielipiteenmuodostukseen ulkomaalaistaustaisten ihmisten kokemasta syrjinnästä.

Niinpä asiassa on kyse sananvapauden rajoissa käydystä sosiaalisen median keskustelusta.

Koko jupakka sai alkunsa taksinkuljettajana toimivan Husu Husseinin julkisesta ulostulosta, jossa hän kertoi jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen matkustajan kyydistään kesken matkan.

Tapauksen selvittelyssä kävi ilmi, että tällaista tapausta ei ollut sattunut. Hussein on sittemmin pyytänyt kirjoitustaan anteeksi.

–  Pyydän anteeksi toimintaani ja sitä, että olen valehdellut. Päättäjänä minun tulee toimia rehellisesti. Toimin äänestäjien luottamuksen varassa ja nyt olen rikkonut tätä luottamusta. Teen kaikkeni, jotta voin palauttaa luottamuksen toimintaani, hän tviittasi maanantaina.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmä on erottanut Husseinin jäsenyydestään kesäkuun loppuun saakka luottamuspulan vuoksi.

Taksi Helsingin laatutoimikunta selvittää Husseinin toimintaa ja sitä, mitä mahdollisia jatkotoimia totuudenvastaisesta tarinasta seuraa. Ratkaisuja asiaan odotetaan pian.

Hirttoköysi postissa

Husseinin postitse saama hirttoköysi ja uhkauskirje sen sijaan ovat poliisin tutkinnassa. Hussein kertoi elokuussa saaneensa vihapostia Helsingin valtuustoon.

Poliisi vahvisti keskiviikkona, että tässä jutussa on näyttöä, joka tukee Husseinin kertomaa.

–  Tällaista selkeästi vihamotiivilla olevaa rasistista häiriköintiä ja uhkailuakin on jatkunut pidempään, vahvisti rikoskomisario Pekka Hätönen STT:lle keskiviikkona.

Tässä jutussa päänimikkeet ovat vainoaminen ja laiton uhkaus, mahdollisesti myös kunnianloukkaus.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa