Poliisi tutkii Alavuden ampumista murhana – nelikymppinen mies ampui kotipihallaan toista miestä ja ex-puolisoaan, ammuttu mies kuoli heti

ALAVUS

Poliisi tutkii Etelä-Pohjanmaan Alavuden perjantai-iltaista ampumista murhana, murhan yrityksenä sekä ampuma-aserikoksena, tiedottaa Pohjanmaan poliisi.

Poliisin mukaan vuonna 1978 syntynyt paikkakuntalainen mies ampui kotipihallaan toista, samana vuonna syntynyttä paikkakuntalaista miestä Rimmintiellä Alavudella. Ammuttu mies kuoli heti.

Tämän jälkeen epäilty ampui pihalla ollutta ex-puolisoaan, joka haavoittui vakavasti. Nainen on sairaalahoidossa, ja hänen tilansa on vakava.

Epäilty tekijä ja teossa käytetty luvaton ampuma-ase ovat poliisin hallussa. Pohjanmaan poliisin yleisjohtaja, komisario Pasi Sillanpää kertoo STT:lle, että käytetty ase on käsiase.

Sillanpään mukaan ampumisen motiivi on toistaiseksi vasta hahmottumassa.

–  Tietenkin meillä on joitakin epäilyksiä motiivista, mutta se toki tutkinnan edetessä selviää ja varmistuu, Sillanpää sanoo.

Hän kertoo, että poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan ammuttu mies ja ex-puoliso tunsivat toisensa. Sillanpää ei voi tutkinnan tässä vaiheessa varmistaa, miten hyvin epäilty tekijä tunsi ampumansa miehen.

"Kukaan ulkopuolinen ei ole haavoittunut"

Poliisi sai ilmoituksen Rimmintiellä tapahtuneesta ampumisesta hätäkeskuksen kautta perjantaina noin kello 20.30 aikaan. Sillanpään mukaan ampuminen tapahtui epäillyn tekijän omakotitalon pihalla keskusta-alueen ulkopuolella. Ilmoituksen teki ulkopuolinen henkilö.

Poliisi kertoi lauantaina iltapäivällä julkaistussa tiedotteessaan vain yhdestä haavoittuneesta. Aiemmin lauantaiyönä poliisi kertoi, että ampumisessa kuoli yksi ihminen ja kaksi haavoittui vakavasti.

Sillanpää sanoo, että aiemmin annettu tieto kahdesta haavoittuneesta pitää yhä "sinänsä paikkansa".

–  Tekijän toimesta on saanut surmansa yksi henkilö ja loukkaantunut vakavasti yksi henkilö eli tämä ex-puoliso. Näiden kolmen henkilön lisäksi kukaan ulkopuolinen ei ole haavoittunut, Sillanpää muotoilee.

Hän ei kuitenkaan kommentoi sitä, haavoittiko ampuja tilanteessa itseään. Epäiltyä tekijää ei ollut vielä puhutettu lauantaina.

Sillanpään mukaan tutkinta jatkuu muun muassa teknisellä tutkinnalla viikonloppuna.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa