Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

HELSINKI

Syypää Postin sunnuntain tietoliikenneongelmiin löytyi palvelunjakaja Tiedon verkkojärjestelmistä. Sunnuntaiaamuna Tiedon verkkoinfrastruktuurissa havaittiin tekninen ongelma, jolla on ollut vaikutusta yrityksen tiettyihin, rajoitetulle asiakaskunnalle toimittamiin palveluihin, Tiedosta kerrotaan STT:lle.

–  Tilanne on nyt vakaa ja selvitämme ongelman juurisyytä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Otamme kaikki palveluihimme liittyvät ongelmat erittäin vakavasti ja tutkimme tapauksen perusteellisesti, jotta voimme jatkossa estää vastaavan tilanteen. Olemme pahoillamme asiakasyrityksillemme ja kuluttajille aiheutuneesta haitasta, viestintäjohtaja Kia Haring sanoo sähköpostitse.

Häiriön aikana Postin verkkosivut ja asiakaspalvelun chat-linjat eivät toimineet, minkä vuoksi Postin puhelinpalvelu ruuhkautui. Tietoliikenneongelmat vaikuttivat myös osaan Postin pakettiautomaateista ja Postin palvelupisteiden toimintaan. Lisäksi varhaisjakelu viivästyi ja osittain estyi, koska tiedot asiakkaiden lehtitilauksista sisältävä varhaisjakelun sähköinen jakokirja ei latautunut, kertoi Postin varhaisjakelun aluepäällikkö Eikka Urpilainen STT:lle. Ongelma häiritsi ainakin Helsingin Sanomien jakelua.

Puoli neljän aikaan iltapäivällä Posti ilmoitti kaikkien palvelujen toimivan taas normaalisti.

Useita häiriöitä Postin jakelussa syyskuussa

Postin jakelussa on esiintynyt häiriöitä jo useamman kerran syyskuussa. Perjantaina Postin perusjakelussa oli viivettä muun muassa Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Keskiviikkona lajittelussa käytettävän koneen rikkoutuminen puolestaan viivästytti mainospostien jakelua Pohjois-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Tampereella ja Turussa.

Perjantaina 6. syyskuuta Postin automaateissa ilmeni tekninen häiriö, joka esti lähetysten noutamisen ja lähettämisen.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa