Postin työkiistan sovittelu jatkuu, uudet tukilakot lisäävät painetta

HELSINKI

Postin työkiistan sovittelu jatkuu tänään puoliltapäivin. Eilen osapuolet olivat koolla valtakunnansovittelijan johdolla aina yhteentoista illalla, mutta sovintoesitykseen saakka ei silti päästy. Palvelualojen työnantajat Paltan toimitusjohtajan Tuomas Aarton mukaan pöydälle jäi isoja asioita, joiden ratkaisu ei ole helppoa.

Myös Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen korosti, että vaikeiden asioiden vuoksi hän ei pysty arvioimaan, kuinka kauan ratkaisun löytymiseen vielä menee.

Muut ammattiliitot ovat ilmoittaneet useista tukilakoista, jotka osaltaan hidastavat postintoimitusta. Ilmailualan Unionin IAU:n tukilakko on jo lopettanut postinlajittelun lentoasemilla. Tänään aamukuudelta alkanut Suomen Merimies-Unionin tukilakko vaikeuttaa postinjakelua saaristossa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Rautatiealan Unioni RAUn tukitoimet aiheuttavat merkittävää haittaa rautateiden tavaraliikenteelle huomisesta alkaen. JHL:n tukilakko alkaa tavaraliikenteen ratapihoilla huomenna aamulla ja päättyy saman päivän iltana. RAUn saarto pysäyttää tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen huomisillasta alkaen 24:n tunnin ajaksi. Henkilöliikenne jatkuu normaalisti.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n jäsenet ovat pidättäytyneet työstä Posti Kuljetus Oy:ssä sekä Postin tavaroiden ja lähetysten käsittelystä muilla työpaikoilla tämän vuorokauden alusta alkaen. AKT on laajentamassa tukitoimiaan huomenna ja ylihuomenna.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on päättänyt tukitoimista, jotka on määrä julkaista tänään. Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

Postilakko jatkuu 8. joulukuuta asti, ellei sopua löydy ennen sitä.

---

Juttua korjattu klo 9.40:

JHL:n ja RAUn rautateiden tavaraliikennettä koskevat tukitoimet alkavat vasta huomenna, eivät tänään. Korjattu myös, että AKT:n tukitoimet alkoivat jo tänään puoliltaöin.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi