Presidentti Niinistö Ylellä: Otan koronarokotteen heti, kun tulen vuoroon

HELSINKI

Presidentti Sauli Niinistö sanoi lauantaina Yle Radio 1:n presidentin kyselytunnilla, että aikoo ottaa koronarokotteen heti, kun tulee saajavuoroon. Niinistö lisäsi, ettei kukaan ole kuitenkaan vielä antanut arpanumeroa.

Helsingin Sanomien eilen julkaistun kyselytutkimuksen mukaan kaikkiaan 56 prosenttia suomalaisista on valmis ottamaan koronavirusrokotteen, jos se on ensi vuoden alussa mahdollista.

Niinistö sanoo olevansa vakuuttunut, että kun rokotteiden antaminen pääsee käyntiin ja niistä on pelastavaa hyötyä, moni harkitsee kantaansa uudelleen.

Rokotteiden lisäksi Niinistöltä kysyttiin joulunvietosta koronatilanteessa. Niinistön mukaan tänä vuonna kaikki tekevät tällä hetkellä joulua omalla käyttäytymisellään, ettei korona tule vieraaksi.

Niinistöltä kysyttiin myös, miten ihmiset saataisiin suvaitsevaisemmiksi ja maahanmuuttajat kotiutumaan. Niinistö muistutti, että Suomeen on tullut ihmisiä läpi historian. Niinistö kertoi käyttävänsä mielellään ilmausta osallisen yhteiskunta ja osallisen kansallistunne.

–  Minusta osallinen on sellainen, joka tuntee oikeutensa ja kantaa vastuunsa. On siis mukana rakentamassa kaikkea sitä hyvää, mitä meillä on, hän sanoo.

Niinistö uskoo, että kun on tällaista osallisuutta ja sen kaikki tekijät tunnustetaan ja omitaan, ei suvaitsevaisuudessa ole niin suuria aukkoja.

Niinistö kävi Putinin kanssa "selkeän keskustelun"

Presidentin kyselytunnilla keskusteltiin myös kansainvälisistä suhteista, etenkin suhteet Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja Yhdysvaltojen pian väistyvään presidenttiin Donald Trumpiin nousivat keskusteluun. Niinistö sanoi, että ihmisten kanssa tulee yleensä toimeen eikä hän ole koskaan tavannut kaikilta osin pahaa ihmistä.

Niinistö kertoo virkakautensa aluksi käyneensä keskustelun Putinin kanssa. Niinistön mukaan kyseessä oli varsin selkeä, mutta ei mitenkään huonohenkinen keskustelu siitä, miten naapurit toisiaan katsovat.

–  Totesin, että jokainen itsenäinen maa maksimoi turvallisuutensa. Hän ymmärsi sen hyvin.

Niinistön mukaan keskusteluun ei ole sen jälkeen palattu.

Trumpia on monesti kuvailtu arvaamattomaksi presidentiksi. Niinistön mukaan Trumpista kuitenkin pian opittiin, että tämän puheet ovat kovempia kuin teot ja siinä mielessä Trumpin toiminta oli arvattavaa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa