Puolustusvoimat varautuu hyödyntämään reserviläisiä koronaepidemian tehtävien hoidossa – järjestää päivän mittaisen vapaaehtoisen harjoituksen

HELSINKI

Puolustusvoimat järjestää Maavoimien maakuntakomppanioiden ja Merivoimien maakuntajoukkojen reserviläisille päivän mittaisen vapaaehtoisen harjoituksen touko–kesäkuussa. Harjoituksen ajankohta vaihtelee alueittain.

Tavoitteena on kertoa Puolustusvoimien koronatilanteesta sekä päivittää reserviläisten virka-apusitoumukset ja suostumussopimukset valmiudellisiin tehtäviin.

–  Asevelvollisten turvallisuudesta huolehditaan, eivätkä varusmiehet ja reserviläiset ole keskenään tekemisissä, Puolustusvoimien tiedotteessa kerrotaan.

Puolustusvoimat varautuu tarvittaessa hyödyntämään myös reserviläisiä koronaepidemian mahdollisesti pitkittyessä, levitessä tai sen luonteen muuttuessa. Reserviläisillä voidaan esimerkiksi täydentää Puolustusvoimien valmiuden ylläpitämiseen tarvittavia joukkoja tai virka-apukykyä.

Tähän asti Puolustusvoimien tehtävistä koronaepidemian aikana ovat vastanneet palkattu henkilökunta ja varusmiehet.

Puolustusvoimat on tukenut koronaepidemian aikana muun muassa poliisia Uudenmaan eristämisessä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta sekä sosiaali- ja terveysministeriötä henkilöstö- ja materiaalituella sekä Rajavartiolaitosta meripelastus- ja rajavalvontatehtävissä.

Kertausharjoitukset on peruttu heinäkuun loppuun asti, mutta Puolustusvoimilla on mahdollisuus kutsua reserviläisiä palvelukseen tarvittaessa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa