Helsingin Rautatientorin metroaseman liikenne sujuu taas, mutta hissejä remontoidaan pitkään

HELSINKI

Helsingin Rautatientorin metroaseman hissit ovat poissa käytöstä pitkään, kertoo Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) tiedotteessa.

Syntyneiden vaurioiden korjaamisen rinnalla HKL varautuu siihen, että vastaavat tilanteet jatkossa voidaan ehkäistä. Suurin projekti on romahtaneen hissikuilun korjaaminen. HKL kertoo, että asema saatiin avattua matkustajille maanantaina heti metroliikenteen alkaessa.

–  Lähipäivinä saamme kartoitettua hissikuilujen ja hissien tilanteen paremmin ja voimme tarkentaa arviota korjausajasta. Tavoitteena on paitsi saada hissit toimintaan niin varmistaa myös se, että rakenteet kestävät tulevaisuudessa paremmin erilaisia yllättäviä tilanteita, sanoo Lehmuskoski.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnästä Joona Packalén kertoo, että käyttökatko saattaa kestää useita viikkoja, jopa kuukausia.

HSL on Suur-Helsingin joukkoliikennejärjestelmästä vastaava kuntayhtymä. HKL on Helsingin kaupungin omistuksessa oleva liikelaitos, joka operoi metro-, raitiovaunu- ja lauttaliikennettä sekä kehittää ja kunnossapitää joukkoliikenneinfraa.

Rautatientorin metroasemalle tulvi perjantaina sadevettä. Vettä pääsi Kaivopihan huoltotunnelin kautta metroaseman puolelle ja sen teknisiin tiloihin. Vesivahingon syynä oli perjantaiaamun rankkasade, joka aiheutti hulevesijärjestelmän poikkeuksellisen kuormittumisen ja pettämisen.

HKL:n mukaan Rautatientorin asema on metroasemista vilkkain ja sen kautta arkipäivinä tehdään noin 80  000 matkaa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi