Ruuhkamaksulakien säätämistä vastustava kansalaisaloite etenee eduskuntaan

HELSINKI

Ruuhkamaksulakien säätämistä vastustava Stop ruuhkamaksuille! -kansalaisaloite on kerännyt vaaditut 50  000 kannatusilmoitusta ja etenee siten eduskunnan käsiteltäväksi.

Kansalaisaloitteella vaaditaan ruuhkamaksut mahdollistavien lakien ja säännösten valmistelun keskeyttämistä.

Aloitteen mukaan hallituksen tulee pidättäytyä nyt ja tulevaisuudessa lakien säätämisestä, jotka mahdollistavat ruuhkamaksujen käyttöönoton. Aloitteessa termillä ruuhkamaksut viitataan myös esimerkiksi vyöhykemaksuihin ja tietulleihin.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelmassa on kirjaus ruuhkamaksujen käyttöönoton mahdollistavan lain säätämisestä.

Muun muassa Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa eli MAL-sopimuksessa sanotaan, että valtio aloittaa ruuhkamaksujen mahdollistamista koskevan säädösvalmistelun. Päätökset ruuhkamaksujen mahdollisesta käyttöönotosta tehdään erikseen.

MAL-sopimukset ovat valtion ja suurten kaupunkiseutujen välisiä sopimuksia.

Kansalaisaloitteen perustelujen mukaan ruuhkamaksujen käyttöönotto vaikuttaisi kielteisesti ja syrjivästi erityisesti kehyskunnissa asuviin autoilijoihin. Aloitteessa sanotaan, että tietullit heikentäisivät muun muassa työvoiman liikkuvuutta ja työssäkäynnin kannattavuutta.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa