Sää poutaantuu suuressa osassa maata huomenna, mutta jatkuu taas epävakaisena sunnuntaina

HELSINKI

Huomiselle on luvassa tätä päivää poutaisempaa säätä suureen osaan maata, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Myös tuuli heikkenee hieman viime päivien napakasta viimasta.

Epävakaista keliä on kuitenkin luvassa Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla, missä sateita voi tulla pitkin päivää. Lännessä ja pohjoisessa voi tulla yksittäisiä kuuroja.

Lämpötilat liikkuvat lännessä ja etelässä 12–15 asteen välillä. Sateisilla alueilla voidaan jäädä alle 10 asteen, samoin Lapin pilvien alla ollaan 10 asteen alapuolella.

Sunnuntain vastaisesta yöstä on tulossa selkeä ja kylmä. Sisämaassa on hallanvaara, ja hallaa voi olla monin paikoin. Pohjoisessa voidaan käydä yöpakkasen puolella.

Sunnuntaipäivä sen sijaan on sateinen koko maassa. Norjanmereltä tuleva laaja matalapaine tuo aamulla sateet länteen, mistä ne leviävät iltaan mennessä itään ja pohjoiseen. Lapissa vältytään pahimmilta sateilta.

Sunnuntain lämpötilat ovat sateiden alla 8–12 asteen välillä. Pilvisillä alueilla liikutaan 10 asteen paikkeilla.

Tuulet voimistuvat jälleen sateiden myötä sunnuntaina. Merialueille on annettu kovan tuulen varoitus, kun tuuli puhaltaa 18 metriä sekunnissa. Maa-alueilla on luvassa puuskaista tuulta.

Kolea keli saapuu Suomeen

Ensi viikko alkaa samanlaisessa epävakaisessa säässä. Alkuviikon jälkeen on luvassa selvä kylmempi jakso, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Tuulet kääntyvät pohjoisen ja koillisen suuntaan, mistä alkaa virrata koleutta laajalti koko maahan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun alku vietettiin normaalia lämpimämmässä säässä, mutta kylmien ilmavirtojen takia lämpötilat keikahtavat toiseen ääripäähän. Ensi viikon lopulla voi olla luvassa ajankohtaan verrattuna normaalia kylmempää säätä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset