Pankin työntekijän epäillään kavaltaneen satojatuhansia pienissä erissä

HELSINKI

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee, että Säästöpankin työntekijä on kavaltanut työpaikaltaan noin 350  000 euroa. Lisäksi työntekijän epäillään väärentäneen pankin kassaraportteja.

Poliisin mukaan epäillyt törkeä kavallus ja törkeä väärennys tulivat esille pankin sisäisessä valvonnassa viime syksynä. Rikokset jatkuivat kolme–neljä vuotta, kertoo rikoskomisario Merja Laitinen-Jaakkola Länsi-Uudenmaan poliisista.

–  Summa on todella iso. Se on kertynyt useana vuotena ja suhteellisen pienissä erissä, kertoo Laitinen-Jaakkola STT:lle.

Laitinen-Jaakkola ei kertonut, miten rahoja on tarkalleen viety.

–  Kassaraportteja on väärennetty ja sillä tavalla on peitelty tekoa.

Rikoksesta epäilty keski-ikäinen nainen oli työntekijän asemassa, mutta Laitinen-Jaakkola ei kerro, missä pankissa. Pankki sijaitsee kuitenkin Länsi-Uudellamaalla.

Nainen on myöntänyt rikokset. Motiivina on ollut raha.

–  Se on jäänyt hyvin pitkälti epäselväksi, miksi noin paljon rahaa on tarvittu.

Rahoja ei ole saatu takaisin. Poliisin mukaan pankin asiakkaille ei ole kuitenkaan koitunut kavalluksesta vahinkoa, eivätkä kavallukset ja väärennökset ole kohdistuneet pankin asiakasvaroihin.

Naisella ei ole Laitinen-Jaakkolan mukaan aiempaa rikoshistoriaa.

Ei ensimmäinen tapaus laatuaan

Summaltaan tapaus ei ole kuitenkaan ennenkuulumaton. Viime vuosilta muistetaan muun muassa tapaus, jossa niin ikään pankissa Länsi-Uudellamaalla työskennellyt mies kavalsi satojatuhansia euroja. Danske Bankin Espoon Leppävaaran konttorissa pankkitoimihenkilönä työskennellyt mies tuomittiin viime vuoden toukokuussa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

Mies aiheutti Espoon käräjäoikeuden tuomion mukaan kavalluksilla yli 887 000 euron vahingon työnantajalleen. Mies teki useiden henkilöiden nimissä tekaistuja luottohakemuksia vuosina 2015–2016. Hän erehdytti luoton myöntämiseen oikeutetun pankin edustajan myöntämään luotot, nosti ne ja järjesteli varat omaan käyttöönsä.

Rikosten taustalla oli tuomion mukaan peliriippuvuus, jonka vuoksi tuomittu hakeutui sittemmin hoitoon.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset