Sähköliiton jäsenet lakkoon 12 yrityksessä – työnantajien mukaan uhkaa jopa koko tuotantoa joissain laitoksissa

HELSINKI

Sähköliitto on aloittanut tänään neliviikkoisen lakon.

Valtakunnansovittelijan toimisto vahvisti keskiviikkoiltana Twitterissä, että työriidan ratkaisemiseen ei ole edellytyksiä.

Lakon piiriin kuuluu 12 Teknologiateollisuuden isoa jäsenyritystä toimipaikkoineen, kuten Konecranesin, Outokummun ja Valmet Automotiven tuotantolaitoksia sekä Meyer Turun telakka. Niissä työskentelee noin tuhat Sähköliiton jäsentä.

Teknologiateollisuuden mukaan lakko haittaa suuresti yritysten toimintaa ja saattaa jopa pysäyttää tuotannon kokonaan joissain laitoksissa. Sähköliiton mukaan osassa tehtaita jouduttiin jo keskiviikkona aloittamaan alasajo, koska niiden pyörittäminen ei onnistu ilman sähkömiehiä.

Lakko jatkuu 2. tammikuuta kello 22 asti. Sähköliitto maksaa jäsenilleen avustusta 200 euroa lakkopäivältä.

Kyse liiton jäsenten edustamisesta

Työriidassa ei ole kyse työehdoista vaan siitä, kenellä on oikeus edustaa Sähköliiton jäseniä työpaikoilla.

Sähköliitto haluaa, että sen jäsenillä olisi Teknologiateollisuuden jäsenyrityksissä oikeus valita oma luottamusmies tai vastaava edustaja. Teknologiateollisuuden mukaan järjestely omista luottamusmiehistä olisi mahdoton työehtosopimusjärjestelmän näkökulmasta.

Teknologiateollisuuden mukaan Sähköliitto torjui alkuviikosta sen esittämän ratkaisumallin. Mallin pohjalta Sähköliiton paikallisesti valittava edustaja olisi voinut tietyin edellytyksin toimia luottamusmiehen asiantuntija-apuna työpaikan neuvottelu- ja kehittämistilanteissa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi