Sähköliitto jätti lakkovaroituksen, ylityökielto alkaa torstaina

HELSINKI

Sähköliitto on jättänyt lakkovaroituksen Teknologiateollisuudelle. Asiasta päättänyt liiton hallitus julisti myös ylityökiellon torstaista alkaen.

Lakko alkaisi kahden viikon päästä torstaina ja kestäisi neljä viikkoa. Se koskisi kahtatoista yritystä, muun muassa Konecranesia, Valmet Automotivea ja Caverion Suomea sekä Outokumpua.

Lakko koskisi niitä Sähköliiton jäseniä, joiden työsuhteessa noudatetaan teknologiateollisuuden työehtosopimusta.

Sähköliitto ilmoittaa työtaistelun syyksi sen, että Teknologiateollisuus ei ole suostunut neuvottelemaan Sähköliiton jäsenten asemasta ja edustuksesta työpaikoilla.

Teknologiateollisuuden mukaan kyse on liiton valta-aseman pönkittämisestä.

– Sähköliiton toiminnalle ei löydy muuta motiivia kuin järjestöpoliittiset syyt. Työntekijöiden työehdoista ei ole kysymys. Lakolla uhittelu ja yritysten toiminnan vaarantaminen on vastuutonta. Yritysten näkymät ovat muutenkin heikkenemässä, sanoo Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle tiedotteessa.

Sähköliitto kertoo jäsenmääräkseen noin 34  000.

Liiton jäsenistä osa oli mukana vuodentakaisessa Teollisuusliiton lakossa. Tuolloin liitto yhtyi vaatimuksiin silloisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) hallitusta kohtaan ja vaati sitä perumaan aikeensa heikentää pienissä yrityksissä työskentelevien työsuhdeturvaa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi