Sähköpotkulautojen käyttöön tulee Helsingissä talvikaudella rajoituksia

HELSINKI

Helsingin kaupunki on sopinut sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten kanssa talvikauden toimintatavoista. Esimerkiksi nopeusrajoituksia alennetaan ja sähköpotkulautojen käyttöä rajoitetaan hankalissa sääolosuhteissa.

Myös sähköpotkulautojen kokonaismäärää ja toiminta-aluetta supistetaan. Tavoitteena talvikauden muutoksissa ovat teillä liikkujien turvallisuus ja teiden talvikunnossapidon sujuvuus, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Helsingissä toimii kuusi sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä, joilla on valmius poistaa laudat käytöstä ja myös noutaa ne varastoihinsa esimerkiksi yöaikaan tai jos Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaasta jalankulkusäästä. Talvikaudellakaan sähköpotkulaudoilla ei voi ajaa jalkakäytävillä, ja kaikessa liikkumisessa sekä lautojen pysäköinnissä tulee huomioida esimerkiksi näkövammaiset.

Keväästä 2019 alkaen Helsingissä on tehty vuokrattavilla sähköpotkulaudoilla yhteensä 1,8 miljoonaa matkaa marraskuun loppuun mennessä. Niiden käyttöön liittyviä onnettomuuksia on raportoitu runsaasti.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset