Savon Sanomat: Ilmavoimien ex-komentaja valitti tuomiostaan

KUOPIO

Karjalan lennoston Lemmenjoella järjestämän harjoituksen jälkipuinti jatkuu vielä oikeudessa, uutisoi Savon Sanomat. Lehden mukaan Ilmavoimien entinen komentaja Sampo Eskelinen on valittanut saamastaan palvelusrikostuomiosta korkeimpaan oikeuteen (KKO).

Hovioikeus tuomitsi Eskelisen sakkoihin palvelusrikoksesta, koska tämä ei käynnistänyt viipymättä esitutkintaa Karjalan lennoston komentajana toimineen Markus Päiviön toimista. Eskelinen tuomittiin 30 päiväsakkoon, josta tuli hänelle maksettavaa 1  770 euroa ja runsaat 1  400 euroa todistelukustannuksia.

Koska Eskelisen syyte käsiteltiin Helsingin hovioikeudessa ensimmäisenä oikeusasteena, korkein oikeus on ottanut valituksen käsittelyynsä eikä Eskelisen tarvinnut hakea siihen erikseen valituslupaa. KKO ei ole vielä ilmoittanut, käsitteleekö se asian vain kirjallisen aineiston perusteella.

Myös Päiviö tuomittiin sakkoihin. Hovioikeus tuomitsi hänet esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta 60 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 3  000 euroa sekä runsaat 2  800 euroa kärsimyskorvauksia, todistelukustannuksia ja muita kuluja. Savon Sanomien mukaan Päiviö tyytyi tuomioonsa eikä vie prosessia enää eteenpäin.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi