STT alkaa moderoida uutissivustojen kommenttipalstoja – Ilta-Sanomat ensimmäinen asiakas

HELSINKI

Suomen Tietotoimisto (STT) alkaa ensimmäisenä eurooppalaisena uutistoimistona tarjota kommenttipalstojen moderointipalvelua uutismedioille.

Palvelun ensimmäinen asiakas on Ilta-Sanomat, jonka verkkosivujen kommenttiosiota STT alkaa moderoida marraskuun alusta lähtien.

Uutisten kommenttiosion valvonta on uusi palvelu, jonka tarjoamisesta STT neuvottelee usean muun median kanssa. Moderoinnin on tarkoitus laajentua muihin medioihin ensi vuoden aikana.

Moderoijat erillään uutistoimituksesta

Moderointia tekevät toimihenkilöt, joilla on aiempaa kokemusta työstä. Moderoijat eivät työskentele STT:n uutistoimituksessa.

–  Kaikki Ilta-Sanomien moderoijat tekevät töitä etänä, eikä sitä ole tarvetta muuttaa. Kiinnostuneille voidaan järjestää työskentelypiste STT:n muista tiloista, uutistoimiston toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo.

Moderointi on ollut ja tulee jatkossakin olemaan keskeisessä roolissa Ilta-Sanomien verkkosivujen alkumetreiltä lähtien, kertoo Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja tiedotteessa.

–  Moderoinnin kehittämisen kannalta siirto STT:lle on keskeistä, sillä STT pystyy tarjoamaan laadukasta palvelua koko suomalaiselle mediakentälle, Sadeoja sanoo.

Ilta-Sanomia kustantaa Sanoma Media Finland, joka on STT:n pääomistaja.

Myös some-kanavien moderointia tarjotaan

Kommenttien valvonta voi sisältää myös sosiaalisen median kanavien moderointia. Ilta-Sanomat pitää some-kanavien valvonnan itsellään.

STT neuvottelee palvelusta tällä hetkellä vain uutismedioiden kanssa, mutta verkkosivujen tai sosiaalisen median kanavien moderointia voidaan kysynnän mukaan tarjota myös muille yrityksille.

–  Emme sulje pois mahdollisuutta, että voisimme tarjota moderointia myös muille kuin uutismedioille, Pietinen sanoo.

Maailmalla nettiuutisten kommenttien valvontaa tarjoaa australialainen uutistoimisto AAP.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset