STT:n tietojen mukaan hallitus valmistelee poikkeusoloihin siirtymistä – esillä parlamentaarisessa kokouksessa päivällä

HELSINKI

STT:n tietojen mukaan hallitus valmistelee poikkeusoloihin siirtymistä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kutsunut eduskuntapuolueiden edustajat koolle Säätytaloon kello 12 tänään torstaina. Tapaamisen aiheena on STT:n lähteiden mukaan poikkeusoloihin siirtyminen koronatilanteen pahenemisen vuoksi.

Poikkeusolot toteaa hallitus yhdessä presidentin kanssa.

Hallitus neuvotteli keskiviikkoiltana kevään kaltaisiin poikkeusoloihin eli koronastrategian tasolle kolme siirtymisestä. Esimerkiksi ravintoloita ei voida sulkea kokonaan ilman poikkeusoloja. Marin kertoi illalla Twitterissä, että hallitus kertoo linjauksistaan tänään kello 9.30.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti sanoi eilen neuvotteluihin mennessään, että poikkeusolojen tasolle siirtyminen on mahdollista, mutta se edellyttää, että kaikki muut keinot ovat osoittautuneet riittämättömiksi ja terveydenhuollon kantokyky ei riitä.

–  Toisaalta, jos on kansakuntaa uhkaava tilanne ja ihmisten henki ja terveys on vaarassa, niin silloin julkisen vallan pitää myös tehdä voitavansa, Pöysti sanoi.

Hallituksen keinot vaikuttavat ennakoitua kovemmilta, sillä vielä keskiviikkona vaikutelma oli, että hallitus päättäisi siirtymisestä koronastrategian tasolle kaksi, ja auki oli sekin, siirryttäisiinkö seuraavalle tasolle koko maassa.

Suomen epidemiatilannetta kuvasi räjähdysherkäksi ja jopa uhkaavammaksi kuin keväällä opetusministeri Jussi Saramo (vas.) astellessaan hallituksen neuvotteluihin Säätytaloon eilen.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa