Suomen tasa-arvopalkinto myönnettiin syrjivien lakien muuttamista edistävälle järjestölle

TAMPERE

Suomen hallitus myönsi kansainvälisen tasa-arvopalkinnon Equality Now -järjestölle, joka on muuttanut syrjiviä lakeja eri maissa.

Valtioneuvosto teki päätöksen kansainvälisen riippumattoman palkintoraadin ehdotuksesta. Raadin puheenjohtajan, ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan järjestön vaikuttavuus näkyy sen kyvyssä muuttaa lakeja ja haitallisia tapoja.

Järjestö on 27 toimintavuotensa aikana muuttanut yli 50 syrjivää lakia. Järjestö on vaikuttanut asenteisiin esimerkiksi siten, että silpomiseen ja lapsiavioliittoihin suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin.

–  Naisten ja tyttöjen yhtäläiset oikeudet ovat ratkaisu aikamme suurimpiin haasteisiin – rauhaan ja turvallisuuteen, köyhyyden poistamiseen ja ilmastonmuutokseen. Tasa-arvo on paitsi oikeudenmukaista, myös paras mahdollinen investointi yhteiskuntaan, sanoo järjestön pääjohtaja Yasmeen Hassan tiedotteessa.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) jakoi palkinnon tänään Tampereella. Palkinnon arvo on 300  000 euroa, jonka järjestö käyttää kampanjointiin tasa-arvoisen perhelainsäädännön puolesta.

Palkinto jaettiin toista kertaa. Ensimmäinen palkinto annettiin vuonna 2017 Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Hän ohjasi palkintorahat nigeriläiselle perheväkivallan vastaista työtä tekevälle järjestölle.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi