Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, 61 uutta tartuntaa – Espoossa useita joukkoaltistumisia muun muassa ravintoloissa

HELSINKI

Suomessa raportoitiin maanantaina 61 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin kaksi.

Yhteensä tartuntoja on raportoitu 9  743 ja koronaan liittyviä kuolemia 345.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli maanantaina 22 ihmistä, mikä on yksi enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa oli neljä ihmistä, mikä on kaksi enemmän kuin perjantaina.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien määrät kolmesti viikossa.

Tartuntojen määrä kaksinkertaistui

Kahden viime viikon tartuntojen saldo on 1  116, mikä on 575 tapausta enemmän kuin edeltävän kahden viikon jakson aikana raportoidut 541 tartuntaa.

Koronaviruksen suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Keski-Suomen (39,9), Etelä-Savon (39,8), Helsingin ja Uudenmaan (31,8), Päijät-Hämeen (19,1) ja Pirkanmaan (16,5) sairaanhoitopiirien alueilla.

Alle kolmen ilmaantuvuusluvun päästään enää neljän sairaanhoitopiirin alueella. Nämä ovat Kainuu (1,4), Länsi-Pohja (1,7), Satakunta (2,3) ja Itä-Savo (2,5).

Ilmaantuvuus kertoo tartuntojen määrän per 100  000 asukasta 14 vuorokauden ajalta. Koko Suomen keskimääräinen ilmaantuvuusluku on 18,4 tartuntaa kahden viime viikon ajalta.

Kokonaisuudessaan Suomessa on THL:n mukaan tehty yli 975  800 koronatestiä.

Espoossa joukkoaltistumisia

Espoossa on tapahtunut mahdollisia joukkoaltistumisia koronavirukselle Sellon kirjastossa, Sellon Burger Kingissä, Suomenojan McDonald’sissa ja Olarin skeittipuistossa, kaupunki tiedotti.

Tartunnan saaneita on ollut kirjastossa 21.–22. syyskuuta iltapäivisin. Sairastuneita on ollut samoina päivinä Sellon Burger King -ravintolassa iltaisin sekä Suomenojan McDonald’sissa 23. syyskuuta aamupäivällä. Olarin skeittipuistossa sairastuneita on ollut paikalla 16.–25. syyskuuta.

Paikalla olleita kehotetaan seuraamaan vointiaan tarkkaan, kunnes mahdollisesta altistumisesta on kulunut kaksi viikkoa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa