Suomessa raportoitiin toista päivää putkeen yli 460 uutta koronatartuntaa

OULU

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan Suomessa on raportoitu 469 uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntojen kahden viikon yhteismäärä on ollut viime aikoina nousussa. Kahden viikon aikana on raportoitu 3  831 koronatartuntaa, kun kahden aiemman viikon aikana kerrottiin 2  733 uudesta tartunnasta. Kahdessa viikossa raportoitujen tartuntojen määrä on siis noussut 1  098 tapauksella eli noin 40 prosenttia.

Uusista tartunnoista on kahtena peräkkäisenä päivänä ilmoitettu selvästi tavanomaista enemmän. Myös eilen ilmoitettiin yli 460 uudesta diagnoosista.

Tällä viikolla viranomaiset totesivat pääkaupunkiseudun siirtyneen koronaepidemian kolmiportaisella seurannalla akuuteimpaan tilaan eli leviämisvaiheeseen. Alueella otetaan epidemian leviämisen ehkäisemiseksi käyttöön ensi maanantaista alkaen uusia rajoituksia, joista osa koskettaa koko Uuttamaata.

Keväästä alkaen tartuntoja on raportoitu yhteensä 21  216 kappaletta.

THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa. Viikonloppuisin uusia tietoja ei kerrota.

Perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa on 104 ihmistä, mikä oli 14 enemmän kuin keskiviikkona. Sen sijaan tehohoidossa olevien määrä oli vähentynyt kahdella potilaalla 10 ihmiseen.

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu 375.

Helsingin pormestari omaehtoiseen karanteeniin

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) vetäytyy omaehtoiseen karanteeniin mahdollisen korona-altistuksen vuoksi. Vapaavuori kertoo asiasta Twitter-tilillään.

Vapaavuori kertoo osallistuvansa Olympiakomitean tämänpäiväiseen vuosikokoukseen etänä mahdollisen altistuksen vuoksi.

Suomen olympiakomitealle valitaan tänään uusi puheenjohtaja. Vapaavuori on yksi ehdokkaista.

Koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa

Alkuviikosta alkanut koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa, kaupunki kertoo. Oulussa todettiin lauantaina joukkoaltistuminen Pateniemen lukiossa ja Merikosken yläkoulussa.

–  Pateniemen lukiossa on tänään asetettu 50 henkilöä karanteeniin. Merikosken yläkoulussa on asetettu 24 henkilöä karanteeniin, kaupungin lauantaisessa tiedotteessa kerrottiin.

Oulussa oli kuluvalla viikolla todettu lauantaihin kello 15 mennessä 63 uutta koronvirustartuntaa. Joukkoaltistumisia oli tullut tietoon yhdeksän, ja kaikkiaan noin 300 ihmistä oli asetettu karanteeniin.

–  Tartuntojen määrä on lisääntynyt kuluvan viikon aikana Oulussa nopeammin kuin aiempina viikkoina ja ilmaantuvuus sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla on nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina, tiedotteessa sanottiin.

Myös Tampereen kaupunki tiedotti lauantaina, että Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleet ihmiset ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle tiistaina ja keskiviikkona.

–  Kaikkia tuona aikana Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleita henkilöitä kehotetaan varovaisuuteen ja muistutetaan, että mikäli ilmaantuu infektio-oireita, on syytä pysytellä kotona ja hankkiutua koronavirustestiin, tiedotteessa sanottiin.

Nuorisokeskus Kupoli on toistaiseksi suljettu.

Joensuussa puolestaan asetettiin karanteeniin muun muassa yhteiskoulun lukion ja Lyseon peruskoulun opetusryhmiä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa