Suomessa on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia

HELSINKI

Suomessa todettiin kymmenen uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, tiedotti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Löydettyjä koronatartuntoja on Suomessa nyt kaikkiaan 7  414.

THL:n mukaan yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta ei ole tullut tietoon. Koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 329.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona koronatartunnan vuoksi neljä ihmistä, yksi vähemmän kuin maanantaina. Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi kukaan ei ole tällä hetkellä tehohoidossa.

Koronaviruksen aiheuttamasta sairaudesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa nyt noin 6 950. Parantuneiden osuus on yli 90 prosenttia todetuista tapauksista.

Sairastuminen Vivamossa rippileirillä

Lohjalla pidetyllä rippileirillä kaikkiaan 37 ihmistä on altistunut viime päivinä koronavirukselle. Kansan Raamattuseura tiedotti, että sen Vivamon kurssikeskuksessa 22.–28.7. järjestetyllä rippileirillä todettiin koronavirustartunta.

Kaikki altistuneet on tunnistettu.

Rippileirillä tapahtuneesta altistumisesta johtuvia sairastumisia ei ole Kansan Raamattuseuran mukaan toistaiseksi tiedossa.

Koronatestejä tehty liki 350 000

Suurin osa koronavirustartunnoista Suomessa on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Tartunnoista kaikkiaan 2  774 on löydetty Helsingissä, 843 Espoossa ja 915 Vantaalla.

Väestömäärään suhteutettuna koronatartuntoja on Suomessa nyt 134 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalahoidossa olevien potilaiden ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten lukumäärän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronavirustestejä on tehty Suomessa tähän mennessä noin 349  000. Virustestauksen kapasiteetti Suomessa on yli 13 000 testiä päivässä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi