Suomessa ei tänäänkään yhtään uutta koronaan liittyvää kuolemaa – uusia tartuntoja vahvistettiin 23

HELSINKI

Suomessa on nyt vahvistettu yhteensä 6  964 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Eilen tartuntoja oli tiedossa 6  941, eli uusia tartuntoja raportoitiin tänään 23. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tällä hetkellä tiedossa 322. Suomessa ei lauantainakaan raportoitu yhtään uutta kuolemaa. Lauantai oli toinen päivä putkeen, kun uusia kuolemantapauksia raportoitiin nolla kappaletta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 39 ihmistä ja tehohoidossa seitsemän ihmistä. Kaikki tehohoidossa olevat ovat Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, kuten myös suurin osa sairaalahoidossa olevista. Sairaala- ja tehohoitoa vaativien potilaiden määrä on vähentynyt suht tasaisesti huhtikuun alkupuolelta lähtien.

Kymmenellä alueella ei uusia tartuntoja

Myös uusien tartuntojen määrä on ollut hyvän aikaa selvässä laskusuunnassa. THL seuraa taudin ilmaantuvuutta sairaanhoitopiireittäin seitsemän päivän seurantajaksoissa.

Tuoreimman jakson aikana uudet tautitapaukset putosivat nollaan viidessä sairaanhoitopiirissä. Viidessä muussa ne olivat nollassa jo edellisellä seurantajaksolla ja pysyivät siellä edelleen.

Uusien tapausten määrä lisääntyi viikon mittaisella jaksolla Keski-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä.

Maanantaina muun muassa ravintolat saivat avata ovensa tietyin reunaehdoin ensimmäistä kertaa noin kahteen kuukauteen, minkä vaikutusta tartuntamääriin on arvuuteltu. THL:n raportoimat koronaluvut heijastavat tautitilannetta viiveellä.

Raportoinnin lisäksi viiveeseen vaikuttaa esimerkiksi taudin itämisaika. THL:n mukaan itämisajaksi tartunnasta ensioireiden alkuun on arvioitu 1–14 päivää, keskimäärin noin 4–5 päivää.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset