Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

HELSINKI

Suomi on EU:n neljänneksi tasa-arvoisin maa. Tämä ilmenee Euroopan tasa-arvoinstituutin tänään julkaisemasta indeksistä.

Kärkisijaa pitää Ruotsi, ja toisella sijalla on Tanska. Ranska kiilasi Suomen ohitse kolmannelle sijalle viime vertailuun verrattuna.

Sukupuolten tasa-arvoa EU:ssa mittaava indeksi on neljäs laatuaan, ja siinä vertaillaan tasa-arvon kehitystä EU-maissa vuosina 2005–2017. Tasa-arvon tilaa mitataan kuudella eri alueella: työ, raha, tieto, aika, valta ja terveys.

Ministeri: Kehitys kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa ei tapahdu itsestään

Vaikka Suomen pisteet nousivat hieman esimerkiksi rahan ja vallan alueella, kehitys on ollut hitaampaa kuin joissakin muissa maissa. Ranska onnistui parantamaan omia pisteitään erityisesti päätöksenteon alueella ja nousi näin Suomen ohi.

Monissa muissa EU-maissa on tapahtunut myönteistä kehitystä vallan tasa-arvossa. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa kiintiöt tai muu aktiivinen tasa-arvon edistäminen poliittisessa ja taloudellisessa päätöksenteossa. Kiintiöt vaikuttivat myös Ranskan nousuun.

–  Indeksin tuloksista välittyy selkeä viesti: kehitys kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa ei tapahdu itsestään. Jäsenmaiden on aktiivisesti tehtävä työtä tasa-arvon saavuttamiseksi, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo tiedotteessa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset