Suviseuroihin ei kokoonnuta Reisjärvelle – suurtapahtuma pidetään verkossa ja radiossa pandemian vuoksi

REISJÄRVI

Pohjoismaiden suurin vuotuinen hengellinen tapahtuma, Suviseurat, järjestetään tämä vuonna verkossa ja radiossa. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää kesällä Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla, mutta suunnitelma muuttui koronapandemian vuoksi.

Tapahtuman siirtymisestä verkkoon ja radioon ilmoitti vanhoillislestadiolaisten kattojärjestö, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys SRK.

Suviseurat järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan ajalla 2.–5. heinäkuuta. Radio- ja verkkoseurojen lähetyspaikkana toimii Reisjärven kristillinen opisto.

Suviseurat on kerännyt vuosittain yhteen noin 80  000 seuravierasta. Myös viime kesänä tapahtuma järjestettiin koronatartuntojen riskin vuoksi virtuaalisena netissä ja radiossa.

–Yleisötapahtuman valmistelutyössä on vuosien 2019–2021 aikana syntynyt merkittäviä kustannuksia. Toiveemme on saada valtionhallinnon tukea kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon, totesi SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara.

Suviseurat järjestetään SRK:n vuosikokouksen hyväksymän suunnitelman mukaan Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa