Syyttäjä: Kolmekymppinen mies hakkasi ja potki hengiltä puolisonsa Lahdessa, mies kiistää teon

HELSINKI

Kolmikymppinen mies hakkasi ja potki puolisonsa kuoliaaksi pääsiäisviikonloppuna Lahdessa, sanoo syyttäjä Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen toimittamassaan haastehakemuksessa. Poliisin aiemman kertoman mukaan puoliso oli kuolemansa aikaan 28-vuotias.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeutta murhasta, sillä pitää epäiltyä tekoa erityisen raakana ja julmana. Syyttäjän mukaan mies löi puolisoaan nyrkillä, potki ja löi tätä vatupassilla.

–  Teon raakuutta osoittaa se, että syytetty on kohdistanut uhriin suuren määrän monimuotoista väkivaltaa – – väkivallan laatu, määrä ja kesto osoittaa määrätietoista vahingoittamis- ja surmaamispyrkimystä, syyttäjä kirjoittaa.

"Väkivalta oli pitkäkestoista"

Syyttäjän mukaan rikos on erityisen törkeä jo siksi, että epäilty murha on tehty kotirauhan suojaamassa paikassa ja sen on tehnyt uhrille erityisen läheinen henkilö.

–  Julmuutta osoittaa se, että syytetty on kohdistanut pitkäkestoista väkivaltaa puolustuskyvyttömään uhriin – – vammat ovat olleet laadultaan sellaisia, että uhri on ollut niiden aiheuttamisen jälkeen elossa ainakin noin kahden tunnin ajan, joten teko on myös varmuudella aiheuttanut suurta tuskaa ja kärsimystä, syytekirjelmässä sanotaan.

Nainen kuoli useisiin pään ja rintakehän alueen vammoihin.

Syyttäjä perustelee julmuutta ja raakuutta sen takia, että lainsäätäjä on määrittänyt julmuuden ja raakuuden murhan tunnusmerkeiksi. Rikoslakiin kirjoitetun määritelmän mukaan tappo muuttuu murhaksi, jos se on tehty vakaasti harkiten, erityisen raa'alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai tappamalla virkamies tämän ollessa ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta.

Oikeudenkäynti alkoi maanantaina. Mies kiistää syytteen ja teon. Hän on vastannut, ettei muista tapahtumista mitään.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset