Syyttäjä vaatii Veikkauksen kassakaappimiehelle puolentoista vuoden vankeutta

HELSINKI

Syyttäjä vaatii parikymppiselle Veikkauksen entiselle työntekijälle vuoden ja kuuden kuukauden vankeutta törkeästä varkaudesta. Syyttäjän mukaan vankeuden voi määrätä ehdollisena. Pelimyyjänä viihdekeskus Flamingossa Vantaalla työskennellyt mies on syytekirjelmän mukaan tunnustanut vieneensä Veikkaukselta yli 110  000 euroa marras-joulukuussa 2018.

Haastehakemuksen mukaan hän vei rahaa useilla kerroilla rahanvaihtoautomaatista inventointien yhteydessä. Pari päivää ennen joulua mies nappasi yli 90  000 euroa kassakaapista, peliautomaateista sekä rahanvaihtoautomaateista ja otti lisäksi 1  500 euron edestä lounasseteleitä.

–  Yrityksen valvontakameran tallenteista on nähtävissä, kuinka epäilty ottaa kassakaapissa olleet rahat itselleen ja poistuu reppu selässään ja muovikassi kädessään, kertoi tutkinnan alkuvaiheessa viime joulukuussa rikoskomisario Simo Kauppinen.

Rahojen viemisen jälkeen mies sulki pelipaikan kesken päivän ja poistui maasta. Poliisin aiemman kertoman mukaan mies ilmoitti sairastuneensa kesken työvuoron ja lähti töistä. Hän jäi kiinni myöhemmin Tallinnassa eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella vain viikko teon jälkeen.

Ehti tuhlata osan rahoista

Miehen hallusta löydettiin Tallinnassa vajaat 60  000 euroa. Lisäksi hänen kotoaan takavarikoitiin lounassetelit ja reilu kymppitonni käteistä rahaa. Hän ehti tuhlata rahaa ostoksiin, joita syyttäjä vaatii nyt valtiolle rikoshyötynä.

Kaiken kaikkiaan teko oli syyttäjän näkemyksen mukaan törkeä, vaikka poliisi kertoikin aiemmin, että kyseessä vaikuttaa olleen nuoren miehen päähänpisto.

–  Varkaudessa anastamisen kohteena on ollut erittäin arvokas omaisuus ja ottaen huomioon teon suunnitelmallisuus sekä työntekijä -aseman hyväksikäyttäminen teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi