Taipalsaaren suuren turvesuopalon sammutus jatkuu ainakin huomiseen – jo sammutetut palopesäkkeet syttyvät jatkuvasti uudelleen

TAIPALSAARI

Taipalsaaren turvesuon sammutustyöt jatkuvat ainakin huomiseen asti, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan jo kertaalleen sammutetut palopesäkkeet syttyvät jatkuvasti uudelleen palamaan.

Voimakas tuuli on häirinnyt sammutustöitä levittäen savua ja nopeuttamalla tulen etenemistä. Illansuussa pelastuslaitos tiedotti, että savunmuodostus alueella lisääntyy tuulen suunnan kääntymisen takia.

Palopaikan lähistöllä ei ole laajaa asutusta. Mikäli savu häiritsee, pelastuslaitos kehottaa ihmisiä siirtymään sisätiloihin ja sulkemaan ovet sekä ikkunat.

Sammutustöihin on tähän mennessä osallistunut lähes kolmesataa ihmistä. Paloa sammuttamassa on ollut väkeä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, Puolustusvoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Lappeenrannan Ilmailukerhosta. Paikalle on kutsuttu lisäksi sammutusyksiköitä Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Turvetuotantoalueen palo on kooltaan noin sata hehtaaria.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset