Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

HELSINKI

Teollisuusliitto on katkaissut työehtosopimusneuvottelunsa mekaanisen metsäteollisuuden sopimusalalla tänään, liitto kertoo. Sen mukaan syynä neuvottelujen keskeytymiseen on se, että liitolle tärkeissä asioissa ei ole päästy eteenpäin.

Työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton sektorijohtaja Jyrki Alapartanen sanoo tiedotteessa, että esimerkiksi kiky-tuntien poistamisessa ei ole edetty.

Alapartasen mukaan Teollisuusliitto on valmis palaamaan neuvottelupöytään heti, kun mahdollisuudet neuvottelujen jatkamiselle ja sopimuksen solmimiselle ovat olemassa.

Työnantajapuolta edustava Metsäteollisuus ry pitää sopimisen jarruttamista valitettavana.

–  Menettely on poikkeuksellinen ja kertoo siitä, että työntekijäpuoli ei aidosti ja yhteistyössä tavoitellut sopimusta, työnantajajärjestö sanoo tiedotteessaan.

Sen mukaan neuvottelut päättyvät yli viikko ennen sopimuskauden päättymistä ja kesken osapuolten yhdessä aikatauluttamaa neuvotteluprosessia.

–  Kilpailukykysopimuksen työtunnit ovat työehtosopimuksessa säännöllistä työaikaa, ja ne on vasta muutama vuosi sitten yhdessä sovittu kilpailukyvyn turvaamiseksi. Niiden merkitys on alalla erityisen huomattava, Metsäteollisuuden työmarkkinapäällikkö Mikko Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Teollisuusliiton sopimusaloista neuvottelut Kemianteollisuuden kanssa päättyivät jo 9. marraskuuta, eivätkä osapuolet ole sen jälkeen neuvotelleet.

Liiton viidellä teknologiasektorin sopimusalalla on voimassa ylityökielto, joka päättyy sunnuntaina. Ylityökieltoa on jo kertaalleen jatkettu viikolla.

Teknologiasektorin työehtosopimusneuvotteluja jatketaan sunnuntaina.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa